Chef-kok Nigel Eccles maakt een opvallende stap in zijn culinaire carrière: hij verruilt het met een Michelinster bekroonde Restaurant Daalder in Amsterdam voor Michelinster restaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem met 16.5 punt Gault millau. Daarmee keert Eccless terug naar zijn oude leermeester, de gerenommeerde chef Jozua Jaring, bij wie hij ooit zijn eerste stappen zette in de topgastronomie.
De transfer markeert niet alleen een belangrijke persoonlijke stap voor Eccles, maar ook een versterking voor Ratatouille Food & Wine. Het Haarlemse restaurant staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken met een moderne twist. De komst van Eccles betekent een hernieuwde samenwerking tussen twee chefs die elkaar door en door begrijpen.
“Het voelt als thuiskomen”, zegt Eccles over zijn terugkeer. “Bij Jozua heb ik geleerd wat koken op het hoogste niveau inhoudt. Na jaren ervaring op te hebben gedaan, (Brouwerskolkje by Moshik Roth in Overveen toen bekroont met twee sterren en Daalder by Dennis Huwaë) kijk ik er enorm naar uit om nu als volwaardig collega naast hem te staan en samen te bouwen aan iets bijzonders.”
Chef/eigenaar Jozua Jaring laat weten verheugd te zijn met de terugkeer van zijn voormalige leerling: “Nigel is een talentvolle en gedreven chef. Ik heb zijn groei met trots gevolgd, en het is prachtig om hem nu weer in de keuken te hebben deze keer als gelijke.”
Met de komst van Eccles onderstreept Ratatouille Food & Wine zijn ambitie om op het hoogste niveau te blijven meedraaien in de Nederlandse gastronomie. De eerste gezamenlijke menu’s van Jaring en Eccles worden binnenkort verwacht. Het hele team staat klaar om gasten, samen met de nieuwe chef, gastvrij te ontvangen en hen een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden, waarin passie, creativiteit en vakmanschap samenkomen, gepaard met de mooiste wijnkaart van Haarlem en omstreken.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.