Pasquale Carfora neemt hoofdprijs Young Innovation Award by Euro-Toques International in ontvangst

Auteur: Redactie
Awards Events 23 januari 2025
Pasquale Carfora neemt hoofdprijs Young Innovation Award by Euro-Toques International in ontvangst

9 Oktober 2024 won chef Pasquale Carfora, eigenaar van restaurant Aroma, Italian Fine Dining in Vaassen de 1e Young Innovation Award by Euro-Toques International tijdens de BBB – Folie Culinaire in Maastricht. 

2024 was voor Carfora wederom een bijzonder geslaagd jaar. Zo werd hij benoemd tot JRE Chef of the Year, schreef hij het boek 'Aroma' wat zeer goed verkoopt en kreeg hij bij Gault&Millau 14,5 punten. Als klap op de vuurpijl werd hij bij Creativita 2025 in Italië winnaar van de Pastificio dei Campo Award voor de beste pasta.

Het winnende gerecht

Tijdens de Innovation Award International kookten chefs een signature gerecht volgens de kernwaarden van Euro-Toques: ambachtelijke bereiding van natuurzuivere producten volgens de seizoenen. Het gerecht van Carfora noemde hij “Forest”. In het gerecht werden verschillende soorten paddenstoelen en mossen , Johannesbrood en kastanje verwerkt. Hierop werden diverse bereidingen losgelaten zoals fermenteren, pickels, frituren. Het ijs waarmee het gerecht afgemaakt werd was van dennennaalden, mos en wilde bosbessen ( die hij samen met een  boswachter uit Deventer verzamelt). Na de wedstrijd zag Pasquale dan ook dat vele gasten voor dit winnende gerecht naar Aroma kwamen. Helaas was het slechts twee weken verkrijgbaar: de natuur laat zich niet dwingen.

Wat heeft 2025 in petto?

Voor 2025 heeft Carfora alweer een wedstrijd op het oog. Daarnaast zoekt hij uitdaging in de samenwerking met Internationale ( Italiaanse) sterrenchefs, die in april, juni, augustus en november naar Vaassen afreizen voor een 4 hands dinner. Ook een Nederland staan er weer 4 en 6 hands dinner in de planning .

Na al zijn activiteiten en wedstrijden was er donderdag even gelegenheid de prijs in ontvangst te nemen uit handen van Palux sales managers Bas & Bas en Yolande Vesters namens Euro-Toques Nederland en International. 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws