Pianeta Terra opnieuw uitgeroepen tot beste Italiaanse restaurant van Nederland

Auteur: redactie
Awards 17 december 2024
Pianeta Terra opnieuw uitgeroepen tot beste Italiaanse restaurant van Nederland Fabio Antonini, Raul Mini en Laura Martini (Foto: Rinze Vegelien / Today’s Brew)

Maandag is in Milaan bekendgemaakt dat het vooruitstrevende Slow Food restaurant Pianeta Terra op de 31ste plaats staat van de ‘50 Top Italy’-lijst van 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld. Hiermee is Pianeta Terra volgens de jury voor de vijfde achtereenvolgende keer het beste Italiaanse restaurant in Nederland.

In de voormalige paardenstal in hartje Amsterdam, worden al 25 jaar vooruitstrevende ideeën over duurzaamheid, verspilling en planeetvriendelijker koken en consumeren op aansprekende wijze opgediend. De moderne kunst aan de muren, de speelse indeling met de lange bar en de warme, maar cleane uitstraling reflecteren hetgeen op het bord gebeurt.

De producten zijn afkomstig van kleine lokale leveranciers, van de Slow Food Presidia – die de kwalitatief hoogwaardige teelt van gewassen en soorten die met uitsterven bedreigd worden ondersteunt - en de Ark of Taste. Voor pizza of spaghetti bolognese is dit niet de plek, maar lokale helden als kinnebak van “Buitengewoon Varken”, Wilde Waddenzee oesters van "Goede Vissers" en Kraaienborst van "De Keuken van het Ongewenste Dier” krijgen in Fabio Antonini’s moderne en vernieuwende gerechten alle ruimte om te schitteren.

Meer nog dan een ode aan Italië, is Pianeta Terra een hartstochtelijk pleidooi voor Moeder Aarde dat in drie tot zeven verrassende gangen uiteengezet wordt.  Aansluitend op het duurzame gedachtegoed dat de basis vormt van alles wat er uit de keuken komt, is de door Laura Martini met veel zorg samengestelde wijnkaart volledig biologisch, biodynamisch, natuurlijk, slow en Italiaans.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws