Pulitzer Amsterdam verwelkomt Jeroen Boone als nieuwe executive chef. Boone, een gerenommeerde naam in de Amsterdamse restaurantscene, lanceert dit najaar zijn menu in restaurant Jansz.
Als executive chef bij Pulitzer Amsterdam is Boone verantwoordelijk voor de culinaire beleving in het gehele vijfsterrenhotel aan de grachten. Dit omvat het elegante restaurant Jansz. in de Negen Straatjes, de serene Pulitzer Garden, Pulitzer's Bar en de diverse events die het hotel organiseert.
Aandacht en verfijning
Boone komt over van Waldorf Astoria Amsterdam, waar hij verschillende rollen heeft vervuld van onder andere souschef van Spectrum(**) en executive souschef van Waldorf Astoria. Voorafgaand werkte Boone bij Bord’Eau(**) in De L’Europe met Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, en later met Bas van Kranen. Ervoor heeft hij zijn culinaire vaardigheden ontwikkeld in Australië, Aruba en Spanje.
Jansz. in een nieuw jasje
Per oktober presenteert Boone zijn nieuwe menu in restaurant Jansz. De nieuwe kaart wordt een weerspiegeling van zijn visie op verfijnde smaken en creativiteit, waarmee hij een nieuw hoofdstuk inluidt voor het Amsterdamse restaurant.
“Ik kijk er enorm naar uit om samen met de getalenteerde teams de ervaring van Pulitzer Amsterdam naar een hoger niveau te tillen. Met beide handen pak ik de kans aan om Jansz. terug te brengen naar de top van casual dining van Amsterdam. We gaan dit restaurant op deze fantastische locatie de aandacht en verfijning geven die het verdient.”
Pulitzer Amsterdam
Pulitzer Amsterdam, onderdeel van de Lore Group, kijkt vol vertrouwen uit naar de bijdrage van Jeroen Boone. Zijn komst versterkt de culinaire ambities van het hotel en draagt bij aan de groei en reputatie van Pulitzer Amsterdam als een toonaangevende bestemming voor zowel lokale bewoners als internationale gasten.
Zijn voorganger bij Pulitzer Amsterdam, Arnout van der Kolk, heeft in maart de stap gemaakt naar Vineyard.
Fotografie: Ashkan Mortezapour Photography
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.