Restaurant de Vijf Seizoenen uit België wint Green Chefs Hat

Auteur: redactie
Awards Duurzaamheid 25 september 2024
Restaurant de Vijf Seizoenen uit België wint Green Chefs Hat

Op dinsdag 24 september streden vier teams uit Nederland en België tijdens Gastvrij Rotterdam om de winst van de prestigieuze Green Chefs Hat. De Green Chefs Hat is dé pure plant kookwedstrijd die wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde in samenwerking met We’re Smart.

De finale in Rotterdam was de tweede editie van deze wedstrijd waarvan de voorrondes gehouden zijn tijdens Horecava afgelopen januari. Broer en zus Jonas en Laurence Haegeman van Restaurant de Vijf Seizoenen uit het Belgische Brakel namen de felbegeerde bokaal mee naar huis. Extra bijzonder is dat dit de eerste kookwedstrijd was waar zij aan deelnamen.

De jury bestond uit founder van We’re Smart, Frank Fol, Luc Kusters (Bolenius* & 5 Radijzen) en Lieven Lootens (’t Aards Paradijs, 5 Radijzen). “De jury was erg onder de indruk van alle teams, er kwamen mooie smaken op het bord, de deelnemers waren enorm enthousiast en de werkten fantastisch samen” aldus Frank Fol.

De deelnemers kregen deze finale te maken met een nieuw element. Normaliter is er een groot assortiment groenten en fruit beschikbaar maar in het kader van waste en het koken met de seizoenen kregen de deelnemers een vooraf samengesteld pakket waarin diverse groenten en fruit beschikbaar waren.

Hiermee moesten de deelnemers hun gerechten bereidenden. “Ook tijdens de wedstrijden moeten wij ons bewust zijn van thema’s als waste en de seizoenen. Daarom hebben we in overleg met onze partner Hanos Nederland besloten om deze boxen samen te stellen. Daarnaast moeten de deelnemers ontzettend creatief zijn om bijzondere en smaakvolle gerechten te bereiden waarbij ze opvallen bij de jury. Iedereen heeft dezelfde basis ingrediënten en het was een groot plezier om de diverse creaties langs te zien komen”, aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen van de Wedstrijd commissie van het Gastronomisch Gilde.

Vanaf 1 oktober is het mogelijk om weer in te schrijven voor de voorronde van de Green Chefs Hat in januari tijdens Horecava. Dit zal aangekondigd worden via de social mediakanalen van het Gastronomisch Gilde en We’re Smart.

De deelnemers aan de finale waren:

-          Restaurant De Vijf Seizoenen (winnaar)

-          Chef Róbert

-          Restaurant Nazka

-          Kookatelier Op Oost

Fotografie: Charles Batenburg

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws