Na een grote renovatie keert Roest terug, klaar om een iconische rol te spelen in de stad. Op de historische grond van Oostenburg verrijst dit grootstedelijke restaurant, waar staal en beton samenkomen in een industriële setting die ademt: eindeloos dineren, nachtleven, zwemmen, en samenkomen.
"Roest wordt een plek waar je niet alleen heerlijk kunt eten, maar waar de avond nog lang niet hoeft te eindigen. Van een mooie selectie wijnen tot een nachtelijk diner en spannende evenementen in het weekend – hier beleef je het allemaal.” aldus Maarten de Vries.
Een ziel met nieuwe energie
Roest is meer dan alleen een restaurant. Met plek voor 200 gasten biedt deze plek een combinatie van eten, ontspanning en plezier. Denk aan lange tafels voor sfeervol dineren, een groot terras aan het water, en de mogelijkheid om een frisse duik te nemen. ’s Avonds transformeert de rauwe, industriële sfeer tot een plek waar je kunt dansen en het leven viert. Het beton en staal dragen bij aan een tijdloze ambiance die letterlijk en figuurlijk inspireert en verbindt.
Voor iedereen, op elk moment
Vanaf maart is Roest 7 dagen per week open, van 9 uur ’s ochtends tot diep in de nacht. De keuken krijgt een grote kaart met de gerechten van Jef van den Hout, bekend van De Willem. "We brengen een keuken die gezelligheid en kwaliteit combineert. Denk aan verfijnde Franse gerechten, geserveerd op een family style-manier, zodat iedereen samen kan genieten van eten op niveau."
De Kopgroep achter Roest
De Kopgroep (Maarten de Vries, Jamie van der Will, Sunny Bakhtiar, Ischa van Bemmelen en Jef van den Hout) – bekend van De Willem, Kopstootbar en Jajem – blaast nieuw leven in Roest. Met dezelfde creatieve flair die hun andere projecten kenmerkt, transformeren zij dit industriële erfgoed tot een tijdloze plek die een nieuwe betekenis geeft aan samenzijn in Amsterdam.