"Slechts vijf maanden sinds het openen van de deuren in de bruisende stad Kuala Lumpur, heeft Restaurant Molina al een Michelinster verdiend!" Dit laat Sidney Schutte, geboren in Middelburg, weten via sociale media. Het restaurant in Kuala Lumpur (Maleisië) is een samenwerking met chef-kok Schutte en wordt geleid door de, door Schutte gekozen, chef-kok Guillaume Depoortere.
"Ik hoopte erop, dus ik ben opgelucht", aldus Depoortere over het ontvangen van de ster. Naast restaurant Molina* hebben nog twee andere restaurants een ster mogen ontvangen in de Michelingids van Penang en Kuala Lumpur, Maleisië.
Schutte, trots op Depoorte, schrijft op Instagram: "Enorme proficiat aan chef Guillaume, Robin en Marjolein voor hun ongelooflijke toewijding en harde werk. Door het team te trainen, worden ze naar nieuwe hoogten gestuwd. Ik kan niet trotser zijn op deze geweldige prestatie!" Marjolein van den Ing is directeur van het restaurant en Robin Sieswerda mag zichzelf de restaurantmanager noemen.
"Het restaurant ligt bovenop een wolkenkrabber en biedt een panoramisch uitzicht op de skyline van Kuala Lumpur. Chef-kok Sidney Schutte komt uit het zuiden van Nederland. Zijn zeven- tot negengangenmenu is een verrukkelijk amalgaam van Franse technieken, Scandinavische sensibiliteit en Aziatische invloeden; zeevruchten en groenten zijn zijn sterke punten. Zijn worteldessert is de laatste strik, met diepte en zoetheid. Met een menu dat drie uur duurt, is het de perfecte opzet voor een afspraakje", schrijft Michelin over het Maleisische restaurant.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.