Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman is overgenomen door nieuwe eigenaar

Auteur: Redactie
Overname Michelin 18 augustus 2025
Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman is overgenomen door nieuwe eigenaar

Restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos heeft een nieuwe eigenaar: chef-kok Marco van der Wijngaard (33). De voormalig chef van Michelin restaurant ’t Amsterdammertje maakt daarmee zijn langgekoesterde droom waar: een eigen restaurant waar zijn vakmanschap, achtergrond en persoonlijke stijl samenkomen.

Tussen de fruitbomen van IJsselstein groeide Van der Wijngaard op, in een familie waarin de landbouw diepgeworteld is. De geur van gestoofde peren brengt hem nog altijd terug naar die vertrouwde thuissfeer. Zijn carrière in de horeca begon zeventien jaar geleden, net als bij zovelen, in de spoelkeuken. Maar juist daar, in de luwte van de keuken, ontstond een droom: een eigen restaurant. Gedreven door die ambitie werkte hij de jaren daarop bij verschillende leerbedrijven, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte en zijn passie voor het vak verder groeide. In 2016 kwam hij terecht bij Michelin restaurant ’t Amsterdammertje, waar hij zich stap voor stap opwerkte tot keukenchef – een rol die hij de afgelopen vier jaar met trots en toewijding vervulde. Een absoluut hoogtepunt in zijn loopbaan volgde in 2024, toen hij Nederland voor de tweede keer vertegenwoordigde tijdens de Europese finale van de prestigieuze Bocuse d’Or, een van de meest toonaangevende kookwedstrijden ter wereld.

De liefde voor De Gieser Wildeman begon begin 2024 met een etentje samen met zijn kompaan Dennis. Na het lezen van een artikel waarin de zaak te koop werd aangeboden, bezochten zij uit nieuwsgierigheid het Michelin restaurant. Van der Wijngaard: "We stapten de boerderij binnen en wisten meteen: dit is een bijzondere plek. Een restaurant met ziel, klasse en een rijke historie. Na het diner zat ik al te fantaseren over de mogelijkheden. En dat gevoel liet mij niet meer los."

Wat volgde was een intensief traject van gesprekken, onderzoeken, onderhandelingen en voorbereidingen, ondersteund door zijn familie en adviseurs. In juli 2025 werd de overname definitief beklonken. "Dit is geen impuls besluit geweest. Alles aan deze plek klopt voor mij: de naam, de locatie, de sfeer. Het voelt alsof mijn jeugd, mijn roots en mijn ambities samenkomen in dit restaurant."

Samen met zijn rechterhand Dennis Steenbergen werkte Van der Wijngaard aan een verfijnd nieuw menu voor zowel het restaurant als de bistro. Elke dinsdag werd er proef gekookt, geproefd, geperfectioneerd. Ook bezochten ze samen boeren en leveranciers die passen bij hun visie: lokale, ambachtelijke producten met een verhaal. In aanloop naar de overname draaide Marco en Dennis al enkele weken mee in het team van de huidige eigenaren, om het bedrijf en de gasten van binnenuit te leren kennen. Danny en René blijven de komende periode actief betrokken bij de warme overdracht, inclusief kennismaking met de vaste gastenkring.

"Ik heb enorm veel respect voor wat Danny en René hier de afgelopen 31 jaar hebben opgebouwd. Hun toewijding en gastvrijheid vormen het fundament waarop wij verder willen bouwen – met behoud van kwaliteit en met een frisse, eigentijdse invulling." Vanaf 2 september heropent ook de bistro van De Gieser Wildeman, met een toegankelijke kaart waarin smaak, kwaliteit en gastvrijheid centraal staan.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws