Restaurant Umoja uit Amsterdam is met nog vier bedrijven een van de genomineerden van het Goede VIS-initiatief 2009. Stichting De Noordzee, Stichting DOEN en het vakblad Vis in Bedrijf organiseren de wedstrijd om ondernemers op het gebied van duurzame vis aan te moedigen. Op www.goedevis.nl kan vanaf vandaag tot 15 september gestemd worden op de beste Goede VIS-ondernemer. De winnaar ontvangt een dag professionele ondersteuning binnen het werkveld. De uiteindelijke winnaar van het Goed VIS-initiatief wordt eind september bekend gemaakt.
Restaurant Umoja van Frank van der Zande werd genomineerd omdat de eetgelegenheid klimaatneutraal opereert en louter gebruik maakt van biologische producten en ingrediënten.
Naast Umoja werden de Vereniging Handlijnvisserij, VOF: vissers, Motshagen: visdetaillist en Fishes: vishandel genomineerd.
De award gaat naar het beste initiatief van een ondernemer die een bijzondere inspanning levert op het gebied van duurzame vis. De ondernemer is een koploper die laat zien waar de vis vandaan komt en die ervoor zorgt dat consumenten kunnen genieten van duurzame vis. De ondernemer maakt serieus werk van verduurzaming en staat voor zijn verhaal.
~De RestaurantKrant, Frank Lindner~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/umoja-genomineerd-voor-goede-vis-initiatief-2009/
Umoja genomineerd voor Goede VIS-initiatief 2009
6 augustus 2009