Richard van Oostenbrugge van restaurant BordÂEau is tijdens de GaultMillau 2014 Awards verkozen tot Chef van het jaar. De award voor Belofte van het Jaar is uitgereikt aan Joris Bijdendijk van
restaurant Bridges, eveneens gelegen in Amsterdam. De prijsuitreiking vond plaats in de Amsterdam RAI.
Overige awards die zijn uitgereikt zijn:
* Terras van het Jaar: restaurant De Vrienden van Jacob, Santpoort
* Hotel van het Jaar: Andaz, Amsterdam
* Wijn-spijsspecialiteit van Jaar: Robin Overdreef, restaurant De Zwetheul, Schipluiden
* Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Evelyne de Potter-Scholtes, restaurant La Trinité, Sluis
* Wijnkaart van het Jaar: restaurant Rijsel, Amsterdam
* Talentvol Sommelier van het Jaar: Koen van der Plas, restaurant Inter Scaldes, Kruiningen
* Sommelier van het Jaar: Noël van Wittenbergh, Ciel Bleu, Amsterdam
* Duurzaam Restaurant van het Jaar: Herberg de Kop van Ât Land, Dordrecht
* Prijs/Plezier van het Jaar: restaurant Daalder, Amsterdam
*Stijgers en nieuwkomers*
Opvallend aan de GaultMillau Awards 2014 is dat restaurant Oud Sluis, net als in de Lekker 2014, geheel uit de lijst verdwenen is. Inter Scaldes uit Kruiningen, De Leest uit Vaassen en De Librije uit Zwolle staan bovenaan in de gids met 19,5 punten. Belangrijke stijgers zijn Ciel Bleu uit Amsterdam, Chapeau! uit Bloemendaal en Parkheuvel uit Rotterdam, die alledrie van 17,5 naar 18 punten gingen. Nieuwe binnenkomers in de gids zijn Lucas Rive in Hoorn en Ât Hemelrijk in Hulst, beiden met zestien punten.
*Op de foto:* Amsterdam RAI
~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl
Alle awards GaultMillau 2014 bekend
29 oktober 2013