Jamie Oliver kookt voor vrouwen regeringsleiders

2 april 2009
Jamie Oliver kookt voor vrouwen regeringsleiders

De Britse tv-kok Jamie Oliver verzorgde afgelopen woensdagavond tijdens de wereldtop het zogenaamde 'G20 echtgenotendiner’ op Downingstreet 10. De opstelling van Oliver’s menu voor deze avond lag zo gevoelig dat afgelopen week pas was besloten wat er werd geserveerd. De vrouwen van de Amerikaanse president Barack Obama en de Britse premier Gordon Brown kregen hoofdzakelijk streekproducten voorgeschoteld: Welsh lamb, Jersey Royal aardappelen en asperges uit Cornwall. Oliver noemde dit het beste van Britse origine. "Ik hoop dat het menu laat zien dat Brits voedsel tot het beste ter wereld behoort.”

De ontvangende 'Browns' waren er op gebrand beschuldigingen van extravagantie te vermijden nadat leiders op de G8-top afgelopen juli een royaal achtgangenmenu nuttigden met 18 verschillende gerechten, inclusief kaviaar.

Gastvrouw Sarah Brown zorgde voor een gemêleerd gezelschap van zakenvrouwen, beroemdheden en zelfs supermodellen. Michelle Obama werd geflankeerd door Harry Potter-auteur J.K. Rowling en Kelly Holmes die twee gouden medailles won op de Olympische Spelen. Ook supermodel Naomi Cambell bevond zich onder de groep prominente vrouwen uit de sport, mode, zaken en kunst.

Oliver kookte overigens eerder op Downingstreet 10 voor Tony blair en Taoiseach Bertie Ahern in 2003. "Het is altijd een grote eer om op Nummer 10 te koken. Maar uitgenodigd worden om te koken voor een belangrijke groep mensen die probeert ’s werelds grootste problemen op te lossen, dat is écht een privilege."

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/jamie-oliver-kookt-voor-vrouwen-regeringsleiders/

Overig nieuws