Kaatje 20 jaar 'politiek actief'

31 maart 2009
Kaatje 20 jaar 'politiek actief'

Voor de twintigste keer komt een selecte groep politiek tekenaars, “De Potloodjes”, bijeen om te lunchen bij Restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Sinds 1990 komen de cartoonisten bijeen op de eerste zondag van april, om daarna te betalen met een tekening. De traditie werd geboren in 1990 en bedacht door Nico Visscher (Nieuwsblad van het Noorden) en Fons en Anneke van Groeningen, toemalige eigenaren van Kaatje.

Nico Visscher: “Ik kwam regelmatig bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en kwam daar op een avond Peter van Straaten tegen. Met Fons had ik het erover dat ik het wel jammer vond dat de tekenaars van Nederland elkaar zo weinig ontmoetten. Fons kwam met het idee om één keer per jaar elkaar te ontmoeten, in Blokzijl, op de eerste zondag van april. Een traditie was geboren”

Uiteindelijk is het een vaste traditie geworden met een groep tekenaars die door vele andere tekenaars wordt gevraagd om een keer mee te mogen komen naar Blokzijl. Ook de huidige eigenaren, Peter Postma en Harald Hovenkamp, vonden het een geweldig leuke traditie en besloten om deze voort te zetten nadat ze Kaatje hadden overgenomen.

Kaatje bij de Sluis is inmiddels in het bezit van zo’n 140 tekeningen waarvan merendeel in de hal bij de lounge zijn opgehangen. Daar brengen ze bij menig gast een glimlach op de lippen. Het zijn allemaal tekeningen met een culinaire inslag en gaan over onderwerpen als koks, wijnen, situaties aan tafel en eigenlijk alles wat kan voorkomen in een restaurant.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/kaatje-20-jaar-politiek-actief/

Overig nieuws