'Kies wijzer' voor de horeca

3 juni 2010
'Kies wijzer' voor de horeca

Met het oog op de komende Tweede Kamer-verkiezingen heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een 'kies wijzer' voor de horeca ontwikkeld. Horeca-ondernemers kunnen met de kies wijzer aan de hand van de verschillende stellingen een keuze maken over voor hen relevante onderwerpen. De wijzer is opgesteld op basis van het 'nationaal horeca verkiezingsdebat' dat KHN op 18 mei organiseerde in Studio Dudok in Den Haag.

*Kies wijzer*
Naar aanleiding van de keuzes die worden gemaakt in de kies wijzer krijgen de horecaondernemers terugkoppeling over de partijstandpunten. KHN wil horecaondernemers met de kies wijzer in de gelegenheid stellen op 9 juni de keuze te maken die het beste bij hen past.

*Horeca en politiek*
De politiek en de horeca hebben veel met elkaar te maken. De maatschappij verandert in hoog tempo. Als huiskamer van de samenleving merkt de horeca de gevolgen van maatschappelijke verschuivingen onmiddellijk. Ook politieke maatregelen breken vaak direct in op de bedrijfsvoering van de horecaondernemers. Of het nu gaat om een maatschappelijke verantwoordelijkheid in het dossier alcohol en jeugd, om de volksgezondheid met het rookverbod, om veiligheid of om de gevolgen van nieuwe wetten en regels die onderling niet goed zijn afgestemd: de horeca voelt iedere verandering.

*Horeca Verkiezingsdebat*
De kies wijzer is opgesteld op basis van het 'nationaal horeca verkiezingsdebat' dat KHN op 18 mei organiseerde in Studio Dudok in Den Haag. Tijdens dit debat debatteerden vertegenwoordigers van D66, VVD, PvdA, CDA en PVV onder leiding van Frits Wester over hun partijprogramma’s en hun ideeën over de horeca. Aan de hand van de quotes tijdens dit debat ontwikkelde KHN de kies wijzer voor de horeca. De kies wijzer is in te vullen op "www.khn.nl/kieswijzer":http://www.khn.nl/kieswijzer

~Frank Lindner~

Overig nieuws