Kirsten Abels uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023

Auteur: Redactie
Awards 18 september 2023
Kirsten Abels uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023 Kirsten Abels te midden van sponsoren Walraven Sax, Royal Leerdam en Clarissa Slingerland en Barbara Verbeek van Wijnvrouw

Op maandag 18 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Kirsten Abels uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023. Een extra feestelijk moment omdat het voor de vijfde keer is dat de jaarlijkse award wordt uitgereikt. Tijdens een feestelijke finaleshow in het Wijntheater tijdens Gastvrij Rotterdam mocht de bevlogen wijnvrouw de prestigieuze award in handen nemen.

Winnares Kirsten Abels is wijnmaakster en directeur van BruisendWijnHuis Domein Holset. De jury koos voor Kirsten vanwege haar passie voor wijn, haar brede kennis en de impact die ze maakt op de Nederlandse wijnmarkt. Na de uitreiking genoten aanwezigen van de wijnen van sponsor Walraven Sax uit het glaswerk van Royal Leerdam.

Jury en stemmen

Het afgelopen jaar is elk kwartaal een wijnvrouw genomineerd. De vier door de jury geselecteerde vrouwen leveren elk een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse wijnwereld. Dit jaar waren, naast Kirsten Abels, Bregje van Valen, Margot Los en Simonette Lock kanshebbers voor de titel. Zij zijn beoordeeld door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals. Deze jury bestond uit Tatjana Puklavec (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2022) Claudia van Dongen (winnares Wijnvrouw van het jaar 2021), Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020) Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019) en Barbara Verbeek (vinoloog en wijnexpert). Na uitgebreid beraad is de keuze uiteindelijk gevallen op Kirsten Abels. De jury: “Kirsten scoort op alle kernwaarden die de jury zoekt de hoogste scores, daarnaast heeft zij de meeste stemmen gekregen van het publiek. Haar enthousiasme, haar doorzettingsvermogen en  haar nieuwsgierigheid naast haar enorme vakkennis maken haar dus de wijnvrouw van het jaar.”

Foto: MissPublicity

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws