Koken met tabak

20 april 2010
Koken met tabak

De sigaar wordt niet langer alleen door opa’s of heren op leeftijd gerookt, ook de jongere generatie van 20 tot 50 jaar steekt wel eens een sigaar op. De sigaar wordt niet alleen bij speciale gelegenheden tevoorschijn gehaald, maar blijkt ook goed te smaken rondom de maaltijd. Met dit feit in het achterhoofd organiseert De Eenhoorn, koffiebrander uit Kampen met zusterbedrijf sigarenfabrikant De Olifant dit voorjaar vier zogenoemde cigarlunches op zondag.

*De smaak van tabak*
Op initiatief van vier lokale tabaksspeciaalzaken en vier chef-koks is de passie voor tabak doorgevoerd naar de keuken. Er zal tijdens deze vier lunches dan ook worden gekookt met tabak. Foodpairing met tabak als specerij; denk maar aan vis of chocola die na de bereiding nog even boven sigarentabak wordt gerookt. Speciaal voor deze lunches presenteert De Olifant twee ambachtelijke sigaren. Voor en na de lunch zal er de mogelijkheid zijn om deze sigaren op te steken, in aparte rookruimtes natuurlijk.

*Lunch locaties*
De eerste lunch vond plaats op zondag 21 maart en was het initiatief van restaurant Residence Rhenen en sigarenspeciaalzaak Van de Loosdrecht uit Veenendaal. Ook in Utrecht bij restaurant Goesting en in Rotterdam bij restaurant In Den RustWat kon men in de afgelopen weken terecht voor deze speciale lunch. Zondag 25 april zal de vierde lunch plaatsvinden in Zwolle bij restaurant Librije's Zusje. Dit is echter niet de laatste mogelijkheid voor sigarenfans om van deze lunch te genieten, in het najaar zullen er namelijk nog vier worden georganiseerd.


~Nienke van Haasteren~

Overig nieuws