Let op... Bij het kopen van een oven

1 augustus 2009
Let op... Bij het kopen van een oven

Geen horecagelegenheid zonder oven. Groot, klein, dik of dun. Ovens zijn er in alle soorten en maten. De functionaliteiten van deze keukenkanjers zijn de laatste jaren sterk toegenomen. Ook het schoonmaken en bedieningsgemak zijn sterk verbeterd. Maar een oven koop je niet zomaar. Daarom: zeven aandachtspunten bij de aanschaf van een oven van expertleverancier Leventi, Levens Cooking & Baking Systems.

*1. Egale bakaard*
Een goede oven moet op alle niveaus gelijkmatig kleuren c.q. garen. Het is voor een oven niet zo moeilijk om drie appelflappen te bakken, echter een goede oven onderscheid zich door – bij een volle belading – op alle niveaus hetzelfde bakresultaat te laten zien. Dit is erg moeilijk en dat kunnen maar weinig ovens.

*2. Ruimte tussen de bakplaten*
Er moet voldoende tussenruimte zijn tussen de bakplaten – minimaal 9 a 10 cm – om een goede bakaard te krijgen en om producten met wat meer volume af te kunnen bakken.

*3. Volautomatisch reinigingssysteem*
Een moderne oven is voorzien van een geïntegreerd volautomatisch reinigingssysteem. Slechts het plaatsen van sachets of tabletten volstaat om de oven in een optimale staat te houden.

*4. Automatische baktijdcorrectie*
De meeste hedendaagse ovens zijn computergestuurd en draaien automatisch hun programma af. Echter er zijn situaties waarin in de oven met de gebruiker even mee moet denken zoals wanneer de deur iets langer open staat dan normaal of wanneer de producten per ongeluk vanuit de diepvriezer in plaats vanuit de koeling worden gebakken. De meest geavanceerde ovens passen dan het programma tijdelijk aan om een constant bakresultaat te garanderen.

*5. Energiezuinig*
Lage verbruikskosten worden steeds belangrijker vanwege economische en milieu technische redenen. Een moderne oven is dubbel geïsoleerd om de warmte in de oven te houden en heeft daardoor een minimale uitstoot van warmte. Een dubbele glazen ruit met infrarood coating heeft de oven om dezelfde reden. Daarnaast is een zogenaamde standby toets – waarin de oven minder dan 20 procent van de normale hoeveelheid energie gebruikt – een absolute voorwaarde om de energiekosten te drukken.

*6. Kookwekker*
Geïntegreerde kookwekkers zorgen ervoor dat wanneer de oven een bepaald product aan het bakken is er andere producten bijgezet kunnen worden waarvan de computer ook de baktijden bijhoudt en zonodig corrigeert. Elk product krijgt zo de juiste hoeveelheid energie.

*7. Betrouwbare partner*
Als laatste is het belangrijk om zaken te doen met een betrouwbare partner die continuïteit kan bieden; wat zijn de garantie mogelijkheden, heeft het bedrijf een eigen service dienst, binnen welke tijd staat men op de stoep, wat zijn de financieringsmogelijkheden, wat doet men aan kennisoverdracht, krijg ik training en/of instructie, kan de oven klantspecifiek worden voorgeprogrammeerd etc.


~Lunchroom, Natalja Elings~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/let-op-bij-het-kopen-van-een-oven/

Overig nieuws