Levens sluit overeenkomst met Middleby

26 juli 2010
Levens sluit overeenkomst met Middleby

Levens Cooking & Baking Systems B.V. heeft begin dit jaar een strategische samenwerkings-overeenkomst gesloten met Middleby Corporation uit de VS op het gebied van de productie en distributie van grootkeuken-apparatuur. De strategische samenwerking tussen Middleby en Levens is veelzijdig. Op de diverse werkvlakken van R&D, distributie en productie, wordt synergie gezocht door de bundeling van kennis, kunde en ervaring.

*Innovatiekracht*
Doelstelling hierbij is het waarborgen van de kwaliteit en innovativiteit van de beide bedrijven en hun merken.
Een onderdeel van de samenwerking is dat Levens gebruik gaat maken van de productiefaciliteiten van Middleby. Middleby heeft recentelijk een ‘Center of Excellence’ voor professionele ovens geopend. In dit ‘hi-tech’ centrum worden reeds diverse ovenmerken in opdracht geproduceerd.

*Exclusieve selectie*
De samenwerking met Middleby houdt tevens in dat Levens exclusief een selectie van de Middleby merken gaat voeren in de Benelux. Levens is sinds maart dit jaar reeds begonnen met de distributie van TurboChef (‘rapid cooking’ ovens) en vanaf medio 2010 komen daar de merken Pitco (friteuses) en Cooktek (inductie) bij. Levens zal voor deze merken ook de technische ondersteuning verzorgen.

*Content*
Beide bedrijven geven aan zeer gelukkig te zijn met deze ‘alliantie’. Middleby verschaft Levens de middelen om de Leventi ovens naar een hoger commercieel en technisch niveau te tillen en daarnaast middels de nieuwe merken, andere dan de huidige afzetmarkten te openen. Middleby op haar beurt heeft er een klant met potentie en vooral partner bij waarmee ze kunnen doorgroeien in de Benelux.

~Frank Lindner~

Overig nieuws