Locals Arnhem mag zich Dutch cuisine-restaurant noemen

Auteur: Redactie
Food 5 april 2022
Locals Arnhem mag zich Dutch cuisine-restaurant noemen

Restaurant LOCALS gevestigd in Hotel Haarhuis is een samenwerkingsverband aangegaan met Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. Dutch Cuisine ziet Nederlandse restaurants en chef-koks als belangrijke ambassadeurs om deze visie uit te dragen. Zij zijn immers degenen die de consument – hernieuwd - kennis kunnen laten maken met die duurzame, gezonde en smaakvolle keuken. Bovendien zijn ze de verspreiders van de receptuur en vertellen ze de verhalen achter de gerechten.

De visie van Dutch Cuisine is een visie die helemaal past bij LOCALS. Vol overtuiging heeft dit restaurant de principes van Dutch Cuisine onderschreven. Koken op duurzame en bewuste wijze, met zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoensproducten, volgens het ‘no waste’ beginsel, ligt helemaal in de lijn die LOCALS graag nastreeft. Chef-kok Frank Bregman: “Op onze kaart staat oer-Hollandse kost, maar wel verrassend, verantwoord én culinair bereid. In samenwerking met Dutch Cuisine ambassadeur Niven Kunz, dé groentechef van Nederland, bedenken wij gerechten waarin groenten een hoofdrol spelen, maar met name waarin de lokale producten die in de gerechten worden verwerkt kunnen schitteren. Dit sluit heel goed aan bij de visie van Dutch Cuisine. Een logische keuze dus om samen te gaan werken!”

Nederlandse keuken

De Dutch Cuisine gerechten op de kaart van LOCALS maken weer eens goed duidelijk waarom we trots mogen zijn op die unieke Nederlandse eetcultuur. Je vindt hier bijvoorbeeld knolselderijsoep, Arnhemse oesterzwammen, een Opperdoezer ronde en heilbot uit Nederlandse wateren met Betuwse appel. Alle gerechten worden afgemaakt met groenten en/of kruiden uit de eigen duurzame Vertical Farm van het restaurant. Daarnaast ontwikkelde het restaurant onlangs haar eigen bier met Arnhemse Bierbrouwerij Leroy Brown Brewery. Het hoofdingrediënt van het blond bier is “oud” brood. Het brood dat dagelijks overblijft bij het restaurant krijgt een tweede leven in het bier. Verantwoord & duurzaam.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws