Op 6, 7 en 8 september organiseren Low Food en Move Amsterdam, in samenwerking met ATAG, de tweede editie van het Low Food Festival. De wereld van gastronomie wordt drie dagen lang opengesteld voor iedereen die van goed, lekker en eerlijk eten houdt. Er valt niet alleen heel veel te proeven, maar ook van alles over smaken, koken en ingrediënten te leren.
Met live shows, workshops, een food markt, gastchef-diners en food tours is er voor alle leeftijden van alles te beleven. Chefs en experts uit binnen- en buitenland leren bezoekers de fijne kneepjes van hun vak, van Freddy Tratlehner en Joris Bijdendijk tot Yvette van Boven en journalist Teun van de Keuken.
"In het kooktheater betreden de popsterren van de culinaire wereld het podium." Zo zijn er live shows van onder meer low waste chef Max La Manna, Calum Franklin en Asma Khan. Yvette van Boven en Teun van de Keuken doen een live podcastopname van ‘Etenstijd’, chef Giel Kaagman maakt lokale surf & turf. Freddy Tratlehner en Joris Bijdendijk koken samen uit een mysterybox. Emma de Thouars geeft een masterclass solo-koken. Daarnaast zijn de keukens van WILS Restaurant en WILS Bakery Café tijdens het festival geopend met speciale festival menu's en gastchef-diners.
Inspirerende workshops
Tijdens allerlei workshops kunnen kookliefhebbers hun vaardigheden een upgrade geven. Onder meer chefs Donovan Kraag, Paulami Joshi, Vanja van der Leeden en patissiers Lotte van Gorp en Laura Vervoort geven de geheimen prijs van hun signature gerechten. Ook zijn er atelier workshops die net iets buiten het koken zelf staan; Oof Verschuren leert bezoekers alles over foodfotografie, salade koningin Ajda Mehmet vertelt de ins en outs over foodstyling en Marlies Bax geeft een workshop culinary storytelling over het schrijven de beste foodverhalen.
Bezoekers kunnen kennismaken met chefwaardige producten en merken op de uitgebreide Food Markt, die vrij te bezoeken is. Zo geeft Tortilleria Taiyari Mexicaanse tips & tricks, brengt Dutch Wasabi een stukje Japan naar Nederland en presenteert Milou Broersen haar duurzame servies. Daarnaast is het mogelijk om zelf op pad te gaan; met een food tour kan een Urban Arrow bakfiets vanaf het festival mee worden genomen en krijgen deelnemers toegang achter de schermen van culinaire locaties in de buurt.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.