Merlet schenkt aan goed doel

8 mei 2009
Merlet schenkt aan goed doel

Restaurant & Hotel Merlet in Schoorl schenkt de opbrengst van het foto- en verhalenboek 'Kunst in de keuken, een restaurant met 10 sterren' aan de afdeling hematologie van het VU ziekenhuis in Amsterdam. Eigenaars Bert en Nelleke van Bourgonje willen hiermee het 25-jarig bestaan van hun bedrijf inzetten voor het goede doel. Het boek is een combinatie van kook- en schilderkunst en is ontstaan tijdens een tweedaags verblijf van tien kunstenaars en schrijvers Ronald Giphart, Saskia Noort, Joost Zwagerman, Bart Chabot, en de kunstenaars Marjolein de Bruin, Judith Wiersema, Pauline Bakker, Ron Moret, Michel Poort en John Breed in het hotel.

Saskia Noort schreef prachtige teksten in de Koninklijke Suite, Joost Zwagerman ging terug naar zijn roots en Bart Chabot vrolijkte op in de Bossuite. Ook de werken die de kunstenaars gemaakt hebben, aan de hand van hun bezoek, zijn naar eigen zeggen prachtig geworden. De verteller in het boek is Ronald Giphart. Daarnaast zijn er mooie gerechten van chef-kok Timo Munts en het passend wijnadvies van Sommelier Sietse van Zanten. 'Kunst in de keuken, koken met tien sterren' is voor 40 euro verkrijgbaar bij de boekhandel.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/merlet-schenkt-aan-goed-doel/

Overig nieuws