Metamorfose voor Willem V

25 februari 2010
Metamorfose voor Willem V

De komende tijd wordt er flink verbouwd bij Willem V. De eetgelegenheid in Rijswijk staat voor een grote verandering. "Na 4,5 jaar is het tijd voor een metamorfose", zegt eigenaar Maurice van Parlevliet. "Mede omdat ik nu alleen verder ga, is het nu een mooie gelegenheid om deze verandering door te voeren". Van de brasserie wordt in tien dagen een restaurant gemaakt. "Dat is krap tijd, maar 1 maart gaan we weer open. Waar een wil is, is een weg."

*Met iets nieuws komen*
Wie dan restaurant Willem V binnenkomt, zal merken dat er iets veranderd is. Het behang, de verlichting, de plafonds en de bar worden allemaal vernieuwd. Turqoise blauw met bruin zullen de nieuwe kleuren worden. "Het is tijd voor een goede frisse wind door de zaak en om met iets nieuws te komen."

*Chef's table*
Niet alleen het interieur verandert, maar ook in de opzet van het restaurant zijn er wijzigingen. Zo komt er een chef's table, waarbij de gasten via een plasmascherm kunnen meekijken hoe het eten wordt bereid. Daarnaast gaat ook de menukaart een beetje veranderen. Zo krijgt Willem V een aquarium waarin zich kreeften en oesters bevinden. Een ding wijzigt niet. De prijzen blijven gelijk. "Mensen denken we dat als we van een brasserie in een restaurant veranderen de prijzen omhoog gooien. Dat vind ik onzin. Bij Willem V kan je straks ook nog lekker en betaalbaar eten."


~Frank Lindner~

Overig nieuws