Michelen komt met 'Bib-gids'

28 maart 2009
Michelen komt met 'Bib-gids'

Bandenfabrikant Michelin presenteert een apart gidsje voor de Benelux met een overzicht van tweehonderd restaurants die zijn onderscheiden met een Bib Gourmand. In alle 'Bib's' serveert men een goed driegangenmenu voor maximaal 35 euro. De gids 'Bib Gourmand Benelux 2009', is een spin-off van de Michelingids 2009 die eind vorig jaar verscheen.

Het gaat om 86 adressen in Nederland, 109 adressen in België en 5 in Luxemburg. Deze adressen stonden ook al in de 'gewone' landengidsen, het gaat dus niet om nieuwe adressen. In november werden niet minder dan 31 nieuwe Bibs aan Nederlandse restaurants toegekend waarmee het totaal op 87 kwam.

In het boekje heeft elk restaurant één volledige pagina met een uitvoerige beoordeling in het Nederlands en het Frans. In de beoordeling staan de specialiteiten van de chef, de onderscheidende gerechten en een beschrijving van het soort keuken en de entourage. De 'Bib-gids' is geen exclusiviteit voor de Benelux, deze variant bestaat ook voor onder andere Frankrijk.

Overig nieuws