Michelin maakt twee nieuwe namen voor gids 2023 bekend

Auteur: Redactie
Michelin 12 augustus 2022
Michelin maakt twee nieuwe namen voor gids 2023 bekend

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023. De restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app. Of zij dan ook een Michelinster, groene ster of Bib Gourmand krijgen, wordt volgend jaar tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld.

Deze maand hebben de inspecteurs twee restaurants geselecteerd.

Lizz in Gouda

“Met Remco Kuijpers heeft het restaurant van high-end boetiekhotel Weeshuis een talentvolle chef in de keuken staan. Hij is matuur en legt gevoeligheid op het bord dankzij zijn uitstekende techniek. Specerijen en subtiele Aziatische aciditeit geven Nederlandse topproducten hier een extra dimensie. Hij neemt u mee op een boeiende en bij momenten speelse ontdekkingstocht. Zo worden sint-jakobsnoten betrokken in een samenspel van zoet/pikant/friszuur door er tandoorisaus bij te serveren, net als ziltige zeekraal, krokante pommes soufflées en een krachtige chutney van tomaat en tandoori. Dat is pas opwinding!
In het knapste gebouw van Gouda – een combinatie van karakter, oude gewelven, fleurige decoratie en luxueus design – wacht u een totaalbeleving. Tot de attente service en verrassende wijnpairings toe”, meldt Michelin over het restaurant.

Maeve in Utrecht

Over dit restaurant vertelt Michelin het volgende: “Chef Tommy en maître Vera vertellen een meeslepend verhaal in dit karaktervolle, stijlvol ontworpen pand. Zij doet dat met haar persoonlijke aanpak, hij met zijn expressief eerbetoon aan zijn terroir. Groenten spelen hier een primordiale rol en geven power aan het bord. Deze chef kiest voor echte cuissons, toont zich subtiel met frisse zuren en speelt gezwind met temperaturen en texturen. De wijnkaart is al even boeiend (u ziet de wijnkelder naast de toiletten), met ook hier bijzondere aandacht voor Nederlandse producten. Chef Tommy overtuigde ons onder meer met een lauwwarme bereiding van tomaat. Gepekelde kerstomaatjes, een zoetzure tomatenchutney, gefermenteerde gember, een ingekookte tomatenbouillon met limoenblad: het samenspel van deze elementen zorgde voor een bijzonder reliëf aan smaken, intens door de temperatuur maar ook delicaat. Top!”

Foto bovenaan: Maeve, fotograaf: Vera Voorend

Foto onderin: Lizz, fotograaf: Kara Lilley

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws