Michelinchefs en vooraanstaande professionals jureren vakwedstrijd Talent van de Toekomst

Auteur: redactie
Awards Events 26 februari 2024
Michelinchefs en vooraanstaande professionals jureren vakwedstrijd Talent van de Toekomst

Na jarenlang wachten staat de eerstvolgende editie van Talent van de Toekomst eindelijk weer op de planning. Op maandag 15 april 2024 strijden in Miele Experience Center in Vianen zwarte en witte brigadeteams van verschillende scholen tegen elkaar op het mooie podium.

De kooktalenten van de witte brigades gaan in 2024 op basis van een black box met elkaar de strijd aan. De talenten van de zwarte brigades worden uitgedaagd op het gebied van gastvrijheid, presentatievaardigheden, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

In 2024 bestaat de jury uit vooraanstaande professionals uit de branche.

Voor de witte brigade zullen Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve **), Erik van Loo (Parkheuvel **), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn **), Yornie van Dijk (Basiliek *) en Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede *) het jury-team vormen. Voor de zwarte brigade vormen Petro Kools (Da Vinci *), Cindy Borger (De Groene Lantaarn **), Nadine Mögling (Bij Jef *), Joey de Kruijff (Central Park *) en Marèl Disselhorst (Yano) het juryteam.

Stichting Talent van de Toekomstbokaal organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), Gault&Millau Nederland en een twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws