Monarh* mag voorlopig deuren openhouden

Auteur: Redactie
Wet- en regelgeving 7 augustus 2023
Monarh* mag voorlopig deuren openhouden Foto ter illustratie, niet het restaurant in kwestie

Eerder berichtte De RestaurantKrant het nieuws dat de vergunning van restaurant Monarh* door burgemeester Theo Weterings van Tilburg was ingetrokken. De rechtbank in Breda heeft nu besloten dat het sterrenrestaurant niet de deuren hoeft te sluiten zolang er geen definitieve uitspraak is over het besluit van de gemeente om de vergunning in te trekken. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Uit een Bibob-onderzoek naar eigenaar Danny Kovacevic bleek dat hij zes jaar geleden werkzaam was als bestuurder bij het transportbedrijf van zijn vader, waar misstanden werden geconstateerd. Daaropvolgend besloot de burgemeester de vergunning in te trekken. Vervolgens spande Danny een beroep aan tegen dat besluit. Omdat de inhoudelijke behandeling daarvan nog maandenlang kan duren, vroeg de eigenaar een voorlopige voorziening te treffen, zodat het restaurant voor nu kan blijven draaien. De rechtbank stemde daarmee in, en gaf te weten het intrekken van de vergunning een wel erg zware maatregel te vinden. Onder andere het besluit om Danny te straffen voor feiten die zes jaar geleden plaatsvonden in het bedrijf van zijn vader riep vraagtekens op.

In afwachting van de verdere inhoudelijke behandeling van de zaak blijft Monarh voorlopig open. Er is nog geen datum bepaald waarop de zitting zal plaatsvinden.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws