Mozarella in kwaad daglicht door fraude

21 januari 2010
Mozarella in kwaad daglicht door fraude

Even oppassen met de insalata Caprese, de Italiaanse justitie is namelijk fraude met mozzarella op het spoor gekomen. De verse kaas moet van buffelmelk zijn gemaakt, maar inspecteurs ontdekten sporen van koemelk in honderd van de 530 pakjes mozzarella die zij in alle delen van Italië hadden gekocht. Dat heeft het ministerie van Landbouw in Rome donderdag gemeld.

*Onderzoek*
Inspecteurs zullen de producten van alle 130 leden van een vereniging van mozzarellaproducenten onderzoeken. Bij ongeveer vijftien van hen is inmiddels al fraude vastgesteld. Ook de voorzitter van de vereniging, Luigi Chianese, bleek niet brandschoon.
Mozzarella staat op de lijst van voedingsproducten die in de Europese Unie bescherming genieten. De verse kaas moet in een bepaald geografisch gebied volgens vastgestelde procedures worden geproduceerd.

*Geen gevaar*
Twee jaar geleden kwam mozzarella ook al in kwaad daglicht te staan. Toen bleek er soms het kankerbevorderende dioxine in voor te komen. Minister Luca Zaia van Landbouw zei donderdag voor de publieke radio dat er geen reden tot ongerustheid voor de volksgezondheid is. De mozzarella is absoluut veilig, aldus de bewindsman.


~De RestaurantKrant; Lunchroom, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Doe%20dit%20onderzoek%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20onderzoek%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/mozarella-in-kwaad-daglicht-door-fraude/

Overig nieuws