Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Auteur: David Bakker
Internationaal 15 oktober 2018
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers.

Onder het motto Tempting and surprising, naturally Dutch! zal Nederland zich volgend jaar in de Franse hoofdstad profileren als een verrassende, onverwachte en aantrekkelijke bestemming voor innovatieve kwaliteitsproducten en bijzondere culinaire ervaringen. Het festival vormt de uitgelezen kans voor Nederland, dat hard werkt aan een betere naam op culinair vlak in het buitenland, te laten zien dat de afgelopen jaren veel is veranderd en ons land op het gebied van innovatie de positie van een gidsland inneemt.

Aftrap

Op woensdag 19 september vond op de beurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy de aftrap plaats van de inschrijvingsprocedure voor het Parijse evenement: het Landbouwbureau van de Nederlandse Ambassade in Parijs en NBTC - Holland Marketing gaven tijdens een informatieve lunch alle ins en outs over het festijn en over de wijze waarop bedrijven en publieke instanties daaraan kunnen deelnemen.

Ideale platform

Omnivore 2019 biedt de Nederlandse provincies, regio’s, steden, horeca-gelegenheden en agrofoodbedrijven het ideale platform om zich te presenteren aan de invloedrijke, trendsettende Franse foodies, chefs en media in Frankrijk en ver daarbuiten. Zo wordt ter gelegenheid van Omnivore 2019 het eenmalige culinaire magazine Naturally Dutch! uitgegeven. Het blad moet aan de hand van foodproducten, opvallende restaurants en culinair-toeristische bestemmingen foodaddicts prikkelen een bezoek aan ons land te brengen. Ook bestaat de mogelijkheid een plek te reserveren in de Nederlandse stand.

Nederland gastland op Omnivore 2019 is een samenwerking tussen het Landbouwbureau van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op de Nederlandse ambassade in Frankrijk en bureau Parijs van NBTC – Holland Marketing.

Overig nieuws