Nederlandse chef-kok verbreekt wereldrecord aan één stuk koken

Auteur: redactie
Events 20 februari 2024
Nederlandse chef-kok verbreekt wereldrecord aan één stuk koken

Chef-kok Kees Visser heeft maandag het wereldrecord aan één stuk koken verbroken. De Zeeuwse chef, winnaar van de Bocuse d’Or Nederland in 2021, stond uiteindelijk 127 uur aaneen achter het fornuis en verbrak het oude record daarmee met 7 uur.

Visser begon op Valentijnsdag, 14 februari, om 10:00 uur aan zijn poging en kookte uiteindelijk door tot maandag 19 februari om 17:00 uur. Het record, en een plekje in het Guinness Book of Records, had hij daarmee al even in handen, aangezien hij het record om 10:00 al officieel brak. Het oude record stond op naam van de Ier Alan Fisher, die 119 uur en 57 minuten achter elkaar kookte. Fisher kon slechts drie maanden van de eer genieten.

Er zaten een aantal voorwaarden aan de poging van Visser verbonden. Zo moest de gehele poging gefilmd worden, moesten er constant minimaal twee dingen tegelijkertijd bereid worden en moesten de ingrediënten en het gewicht genoteerd worden. Voor ieder uur dat Visser kookte kreeg hij vijf minuten pauze, die hij kon opsparen tot een langere slaappauze.

PZC voegt toe dat een deel van de gerechten die Visser bereidde bij de voedselbank terecht is gekomen. Verder konden mensen die het financieel niet zo breed hebben zich bij de snackkraam van Strandpaviljoen Zuid Zuid West in Renesse melden om een van de gerechten mee te nemen.

Fotografie: Kees Visser Food

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws