Foto's: Nela opent 25 augustus haar deuren in Valley Amsterdam

Auteur: Redactie
Opening 22 augustus 2022
Foto's: Nela opent 25 augustus haar deuren in Valley Amsterdam

Aankomende 25 augustus opent restaurant Nela haar deuren in Valley op de Zuidas in Amsterdam. Achter de nieuwe gastvrijheidsformule gaan de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller schuil. De naam Nela betekent puur en precies dit willen de twee chefs op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie, waarbij het element vuur samenkomt met de allerbeste en eerlijke ingrediënten die direct worden ingekocht bij de bron, tot en met het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. En dit alles gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities.

Pure gastronomie

De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd.” De hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat, met als resultaat: het behoud van structuur, smaak en presentatie. Dankzij de jarenlange ervaring van de chefs zijn de gerechten niet alleen zinnenprikkelend en smaakvol, maar ook modern en verrassend.

Uitgebreide menukaart met shared dining-gerechten

Met het shared dining-principe is het streven dat iedereen zich welkom voelt bij Nela. Hari en Ori: “De gerechten die het meest zullen worden besteld gaan het hart van de menukaart vormen. De uitgebreide menukaart biedt naar eigen zeggen voor iedereen wat wils en zorgt ervoor dat geen enkel bezoek hetzelfde hoeft te zijn.” Daarnaast zullen de twee chefs ook blijven verrassen met nieuwe gerechten, staat te lezen in het persbericht. Wijnliefhebbers kunnen rustig bladeren door de uitgebreide wijnkaart met unieke wijnen uit alle windstreken. Ook is er een pagina met een wisselende selectie van de mooiste wijnen waardoor in een oogopslag altijd een gegarandeerd prachtige wijn kan worden gekozen. Vanuit de ruime cocktailbar, in het hart van het restaurant, worden klassieke en eigen verrassende cocktailcreaties bereid met hetzelfde principe van puurheid. Gasten zijn welkom aan de bar voor cocktails maar ook om uitgebreid te dineren.

Puur design

Restaurant Nela is een oase van licht met natuurlijke kleuren en materialen als wol, hout, metaal en steen. Studio Framework heeft getekend voor het design en lokaal talent heeft zorggedragen voor de aankleding in de vorm van objecten en kunst die variëren van handgemaakt keramiek tot en met een indrukwekkend wandtapijt van wol. Door al deze unieke elementen is iedere plek een beleving. Zo is bij de entree het eerste dat opvalt de open keuken met het vuur dat brandt vanuit de houtgrill en oven. Liefhebbers van dit culinaire spektakel kunnen plaats nemen aan de Chef’s Counter, voor de wijnconnaisseurs is het aan te raden om plaats te nemen bij de op maat gemaakte indrukwekkende wijnklimaatkast en bij lekker weer kan er worden plaatsgenomen op het terras met uitzicht boven de boomtoppen. Kortom, je kan hier vijf keer per week komen eten en iedere keer een andere ervaring hebben. Hari en Ori: “Onze fascinatie voor eerlijke producten, kwalitatief uitmuntend design en vakmanschap reikt verder dan de keuken. Het is de basis van al onze keuzes, zo ook op het gebied van design en creatieve partnerships.”

Partners van Nela

Hari en Ori hebben jarenlang gewerkt voor toprestaurants als Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duchess en Mr. Porter (Amsterdam). In partnership met innovatief internationaal entrepreneur Gilad Hayeem (The Waverly Group) zijn kennis en kunde gebundeld in restaurant Nela.

Fotograaf: Jesaja Hizkia

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws