New Yorks restaurant serveert 'hondenvoer'

Auteur: Linda Groothuijse
Internationaal 25 juli 2016
New Yorks restaurant serveert 'hondenvoer'

Het New Yorkse restaurant Blue Hill bereidt gerechten die zijn gemaakt van voedselafval. Zo wil Dan Barber, chef en mede-eigenaar van Blue Hill, voedselverspilling tegengaan. “We verspillen 40 procent van al het voedsel dat in de Verenigde Staten wordt geproduceerd”, zegt Barber in een video van The Huffington Post. 

Onlangs is de de menukaart van Blue Hill vernieuwd. Naast gerechten die zijn gemaakt van ingekochte producten, serveert het restaurant nu ook maaltijden gemaakt van afval. Zo werkt Barber voortaan met groentepulp, dat als restproduct overblijft bij een nabijgelegen sapbar. Door de pulp te combineren met andere ingrediënten en te roosteren zegt de chef heerlijke burgers te kunnen maken. Van groenten die overblijven na het snijproces in een lokaal verwerkingsbedrijf, creërt de chef bijvoorbeeld salades.

Tweede leven

Ook vleesafval krijgt een tweede leven. Barber ontdekte dat een lokale slager restvlees vermaalt tot een grote massa en vervolgens verkoopt als hondenvoer. Om het vlees een hoogwaardigere toepassing te geven, besloot de chef van de niertjes, lever en stukjes regulier vlees gehaktbrood te maken. Bekijk hier het interview met de duurzame chef:

 

Overig nieuws