Nieuw Haarlems fusion-restaurant Cookcru Culinary Hangout opent binnenkort haar deuren

Auteur: redactie
Opening 20 februari 2024
Nieuw Haarlems fusion-restaurant Cookcru Culinary Hangout opent binnenkort haar deuren

In het centrum van Haarlem aan de Kruisweg verrijst binnenkort een kleurrijke culinaire hangout. Initiatiefneemster Scheherozade Pocorni is momenteel druk bezig om met haar crowdfunding de buurt te betrekken bij haar plannen. De locatie is al volop in aanbouw, maar er is nog een laatste zetje nodig om alle plannen uit te kunnen voeren.

Cookcru wordt een plek waar gasten samenkomen in een familiaire en relaxte sfeer. De nadruk ligt op comfortfood uit de Caribische en Aziatische keuken, maar foodie Scheherozade haalt haar inspiratie ook uit andere delen van de wereld.

Dansend in de keuken

Tijdens haar vele reizen is Scheherozade in aanraking gekomen met veel lokale restaurantjes en eethuisjes in de landen waar ze heeft gewoond. “Naast heerlijk eten en muziek stonden de kunst van samenkomen, liefde en zorg voor elkaar centraal”, aldus de goedlachse onderneemster. “De echte smaakmaker? Swingende salsamuziek. Bij het koken werd altijd gedanst.” Dit heeft haar bewogen om haar eigen restaurant te starten en het concept van een ‘Culinary Hangout’ te introduceren in Haarlem. 

Crowdfunding bij CrowdAboutNow

Scheherozade is begonnen met een eigen investering en daarnaast loopt een crowdfundingsactie om de resterende 40.000 euro op te halen. “Ik heb de investeringen uit de crowdfundingcampagne nodig om mijn restaurant volledig operationeel te maken,” aldus Scheherozade. Het geld zal volgens haar gebruikt worden voor extra keukenapparatuur, meubilair, social media, voorraden, het terras en overige inventaris. Daarnaast is ze enthousiast over de naamsbekendheid die haar crowdfundingcampagne haar oplevert: “Zo kunnen toekomstige gasten en leveranciers kennismaken met het concept en betrokken raken.” De teller staat inmiddels op bijna 40 procent.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws