Nieuw restaurant ROUX opent deuren in Amsterdam

Auteur: Redactie
Opening 13 juni 2024
Nieuw restaurant ROUX opent deuren in Amsterdam

ROUX is een veelbelovende toevoeging aan de culinaire scene van de Jordaan in Amsterdam, opgezet door drie gepassioneerde vrienden: Evy Marteijn, Roos Bierhoff en Allon Niesen. Met samen meer dan twintig jaar aan horeca ervaring op zak, belooft ROUX een toffe zaak te worden waar gastronomie centraal staat.

ROUX, genoemd naar het klassieke Franse bindmiddel van bloem en boter, fungeert als een smakelijke verbinding tussen de drie vrienden met een gedeelde passie voor voortreffelijk eten, een gastvrije sfeer en een uitgebreide wijnkaart. Het restaurant staat op drie pijlers: klassieke gerechten met een moderne twist, een wijnkaart met meer dan driehonderd titels en een warme, uitnodigende ambiance.

De menukaart van ROUX omvat een selectie aan bites, voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten, waar gasten kunnen genieten van een à la carte ervaring zonder verplichting aan tasting menus of wine pairings. De focus van de wijnkaart ligt op Frankrijk en Italië, maar biedt ook keuzes uit Zuid-Afrika, de VS, Duitsland, Spanje en zelfs minder bekende wijnlanden zoals Luxemburg en België. Een glas wijn begint al bij 6 euro per glas, daarnaast wordt er ook Cabernet Franc uit 2001 uit de Loire per glas geschonken; voor ieder wat wils dus.

Met een capaciteit van 75 gasten per avond, nodigt ROUX haar gasten uit om te genieten zonder eindtijden of haast. Het restaurant is momenteel vijf dagen per week geopend voor diner (donderdag t/m maandag), met plannen om snel uit te breiden naar zeven dagen per week.

Fotograaf: Robert Harrison

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws