Restaurant Klein Paardenburg is verheugd met de komst van haar nieuwe chef-kok. Wiljan Koopmans zal per 6 april het team op enthousiaste wijze gaan aansturen. Met de aanstelling van Koopmans als chef-kok wil Dennis Bitter, eigenaar van Klein Paardenburg, een nieuwe weg inslaan.
"Als restaurant moet je blijven vernieuwen. De ideeën van Wiljan en zijn luchtige kookstijl sluiten perfect aan bij wat ik met het restaurant voor ogen heb", aldus Bitter.
Wiljan Koopmans werkte onder andere als sous-chef bij sterrenrestaurant Ât Brouwerskolkje en bij Hotel Pulitzer. Ook was hij culinair manager bij Kookschool Delicious. Zijn twee jaar kookervaring in het Caribische gebied neemt hij graag mee in zijn culinaire rugzak.
*Puur*
Koopmans houdt van pure smaken en volgt graag het seizoen. "Een gerecht met tomaat moet ook daadwerkelijk de smaak van tomaat met zich meedragen." De keuken van Klein Paardenburg is mediterraans georiënteerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van klassieke en moderne kooktechnieken. De gerechten krijgen met de komst van Koopmans een frisser karakter, waardoor ook een niet-zakelijk publiek wordt aangesproken.
~Nienke Duimelaar~
Nieuwe chef restaurant Klein Paardenburg
5 april 2010