Met trots kondigt Maris Piper het aantreden van haar nieuwe chef Kwinten Albertijn aan. “Maris Piper is voor mij een zaak met aanzien, waar kwaliteit, smaak en beleving hoog in het vaandel staan. Ik streef er dan ook naar om dit niet alleen in de bereiding van de gerechten, maar ook in mijn leidinggevende functie richting de keuken door te zetten”, aldus Kwinten.
Verbinden met gerechten
Met zijn kennis en ervaring vanuit zijn Vlaamse leerschool, wil Kwinten de bourgondische keuken van Maris Piper een eigen touch geven. “Veel van de gerechten die we serveren, at ik al van jongs af aan bij mijn grootouders de keukentafel. De klassieke Franse Brasserie stijl blijft voor mij nog altijd de basis van een goede keuken”. Zijn doel is om deze klassiekers te beïnvloeden met stijlen uit verschillende keukens en culturen. “Koken heeft voor mij altijd al een verbindende factor gehad; zowel voor de gasten die een fijne tijd in ons restaurant hebben, maar ook onderling voor de chef ’s in de keuken. Die verbindende factor laat ik graag terugzien en proeven in onze gerechten”. In korte tijd heeft hij dan ook al mooie gerechten aan de kaart van Maris Piper toegevoegd, zoals een vegetarische Ratatouille en een Hollandse bloedworst met Burrata.
Pure en klassieke leerschool
Vanaf het begin van zijn carrière heeft Kwinten elke dag hard gewerkt om zichzelf te verbeteren en te pushen om naar het hoogste niveau in de keuken te klimmen. Zo begon hij tijdens zijn studie Economie als afwasser bij Graanmarkt 13, waar hij via de koude kant de weg naar de pass beliep.
Hier heeft hij met trots meegewerkt aan vermeldingen in de We’re Smart Guide, The 50 Best Discovery List, en de eerste groene Michelinster van België. Bij L’epicerie Du Cirque leerde hij onder Dennis Broeckx een meer klassiekere kookstijl aan, wat hem klaarstoomde om niet veel later in Le Pristine, onder leiding van Sergio Herman, mee te werken aan een eerste Michelin ster.
Maris Piper en Chef's Table
Kwinten’s meest recente ervaring als Head Chef bij Chateau de la Chapelle, een openluchtrestaurant met 20 plekken, maakt hem niet alleen een mooie aanwinst voor Maris Piper Brasserie, ook de Chef ’s Table zal hij naar een hoger niveau gaan tillen. “Ik kan niet wachten om samen met het team de Chef ’s Table te optimaliseren, om hier vervolgens begin oktober een smaakvol en verrassend menu te serveren”. Na de tijdelijke sluiting vanwege Corona zal eind oktober niet alleen de Chef’s Table weer openen op donderdag, vrijdag en zaterdag, ook de Brasserie zal vanaf dan weer zeven dagen per week geopend zijn.
The Breda Group en opening Pita Spui
Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan, het kwartet achter The BREDA Group, runnen inmiddels een handje vol bedrijven in Amsterdam. Naast Maris Piper in de Pijp, Restaurant BREDA op het Singel en Klein BREDA op de Utrechtsestraat, hebben ze ook twee concepten in de Foodhallen samen met Hidde Vloemans: Pita en The Noodle Shop. Afgelopen voorjaar openden zij een nieuw broodjesconcept: PAINDEMIE aan de Kinkerstraat. Daarnaast is The BREDA Group trots om aan te kondigen dat Pita binnenkort een tweede locatie opent, op een iconische plek op het Spui.
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.