Nieuwe Michelinsterren gelekt door foutje in de app

Auteur: Redactie
Michelin 27 maart 2021
Nieuwe Michelinsterren gelekt door foutje in de app

In de hagelnieuwe app van de Michelingids staan twee dagen voor de officiële bekendmaking al tien restaurants die maandag eigenlijk pas de nieuwe Nederlandse sterren hadden moeten krijgen, zo heeft NRC uitgevonden.

Het restaurant Brut172 van chef Hans van Wolde in Reijmerstok (Limburg) is de hoogste nieuwe binnenkomer met twee sterren. De Nieuwe Winkel in Nijmegen, Kasteel Heemstede in Houten, Zeezout in Rotterdam, Daalder en Wils in Amsterdam, Pieters in Bergambacht, Meliefste in Wolphaartsdijk (Zeeland) en Tilia (voorheen De Zwaan) in Etten-Leur krijgen allen één ster. Welke restaurants een ster verliezen (indien dat het geval is), is nog niet te zien in de app. 

Reactie van Michelin

Michelin liet in een reactie aan het NRC weten dat de bekendmaking via de app 'te wijten is aan een technische storing'. De beoordelingen zijn in dit bijzondere coronajaar gebaseerd op bezoeken in de realtief korte periode dat de restaurants, ook nog eens met beperkingen, geopend waren. Eind oktober waren alle beoordelingen en beslissingen binnen. Werner Loens, de hoofdinspecteur van Michelin, gaf aan dat in de zomer de verloren tijd is ingehaald door ook in de weekenden te gaan eten.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws