Ontmoet, proef en ervaar Gastvrij Rotterdam 2021 LIVE!

Auteur: redactie
Branded Content 31 augustus 2021
Ontmoet, proef en ervaar Gastvrij Rotterdam 2021 LIVE!

Eindelijk kunnen we elkaar weer echt ontmoeten tijdens een live evenement! De achtste editie van Gastvrij Rotterdam 2021 vindt plaats van 20-22 september in Rotterdam Ahoy. Het toonaangevende gastronomische platform voor de professionele horeca biedt een compleet aanbod aan food en non-food producten en innovatieve oplossingen. Bent u een horecaprofessional met liefde voor het vak en passie voor uw gasten? Dan mag u dit gastronomische platform niet missen!

Registreer u vandaag nog!

Elkaar weer live ontmoeten op Gastvrij Rotterdam 2021!

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt dit jaar weer LIVE plaats van 20 tot en met 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy. Eindelijk kunnen horecaprofessionals elkaar weer live ontmoeten en nieuwe dingen ontdekken. Honderden exposanten verwelkomen in vier beurshallen duizenden horecaondernemers en -managers op hun stand.

Het toonaangevende gastronomische platform voor de professionele horeca geeft u een overzichtelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector. De doelstelling om ook in dit bijzondere jaar duizenden ondernemers en managers in de horeca een COMPLEET aanbod aan food en non-food producten en diensten aan te kunnen bieden, is ruimschoots gehaald. Honderden leveranciers bieden samen een enorme hoeveelheid inspiratie voor het najaar.

Op dit eerste grote live platform voor de horeca zullen alle 15 Founding Partners aanwezig zijn op de beursvloer en de Branchepartners organiseren weer hun activiteiten tijdens de drie beursdagen. U kunt genieten van een uitgebreid programma.

Enkele highlights van Gastvrij Rotterdam 2021

Nederlandse finale Bocuse d’Or

Voor ambitieuze koks organiseert Bocuse d’Or voor de vierde keer de Nederlandse finale van deze prestigieuze kookwedstrijd, ook wel de Olympische Spelen voor de koks genoemd, op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. De winnaar gaat volgend jaar naar de Europese finale en krijgt op de weg daarnaartoe alle ondersteuning van Bocuse d’Or Nederland. De wereldfinale wordt in 2023 in Lyon gehouden.

Euro-Toques Young Chef Award 2021

Woensdag 23 september strijden vijf koks onder de 25 jaar om de Euro-Toques Young Chef Award 2021. Zij krijgen de opdracht om vanuit een blackbox een driegangenmenu te maken. Rond 17.00 uur is de bekendmaking van de winnaar.

Kick-off van de Week van de Horeca

Tijdens de Week van de horeca laten horecabedrijven door heel Nederland zien waarom werken in de horeca zo leuk is, door middel van het organiseren van workshops en kijkjes achter de schermen. De feestelijke kick-off is op maandagochtend in de WedstrijdArena.

Uitreiking Gaia Green Awards

De winnaars van de Gaia Green Awards worden op dinsdag 21 september bekendgemaakt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Welke horecalocaties hebben aantoonbaar grote stappen genomen qua duurzaamheid? Naast de bestaande awards wordt er in 2021 een nieuwe award toegevoegd: de Plasticvrij Award.

NK Blindproeven van wijn

WTOL Academy organiseert tijdens Gastvrij Rotterdam 2021 de eerste editie van het NK Blindproeven van wijn op individueel niveau. De wedstrijd staat geheel in het teken van wijnprofessionals uit de horeca, wijnliefhebbers en het vergroten van de wijnkennis in Nederland. De halve finale zal plaatsvinden in januari 2022 en de finale in februari.

Het Glazen Kalf

De wedstrijd Het Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud.

NK Oestersteken

Op maandag 20 september zullen 25 oesterboeren, vishandelaren, bekende en onbekende chefs en koks en allerlei oestergekken gaan strijden om de hoofdprijs. Iedere deelnemer zal 30 platte Zeeuwse oesters zo snel en zo vakkundig mogelijk open maken. Wie krijgt de handgemaakte wisseltrofee?

Finale Meer smaak minder zout Challenge

Culinair koken zonder te veel zout, dat is de uitdaging die de vijf teams van de 'Meer smaak minder zout challenge’ aangaan tijdens de finale op  21 september op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam. De uitdaging is dat het gehele menu maximaal twee gram zout mag bevatten per persoon, inclusief zout wat van nature al in producten aanwezig is. De wedstrijd wordt georganiseerd door Het Gastronomisch Gilde en de Nierstichting.

Wijnvrouw van het Jaar

De finale van de derde verkiezing van Wijnvrouw van het Jaar vindt plaats op Gastvrij Rotterdam. Eén van de vier genomineerde wijnvrouwen mag zich daarna een jaar lang 'Wijnvrouw van het jaar 2021’ noemen.

Paviljoens & Specials

Ook dit jaar bent u welkom op de vertrouwde themapaviljoens als het Vegan Taste Lab, het duurzaamheidspaviljoen “Dit Smaakt naar Meer!”, Cocktails & Beans voor bartenders & barista’s en het Wine & Fine Food Paviljoen. Nieuw dit jaar is het Formule & Franchise Plein waar potentiële franchisenemers zich kunnen oriënteren op verschillende concepten en formules.

Vegan Taste Lab

Het Vegan Taste Lab biedt leveranciers en fabrikanten van plantaardig en verantwoord geproduceerde producten een podium om het bijzondere karakter van hun producten onder de aandacht van de bezoekers te brengen. Dit wordt ondersteund door diverse proeverijen.

Met concrete veganistische foodserviceproducten laten de exposanten van het Vegan Taste Lab zien wat er allemaal mogelijk is. Voor de realisatie van het Vegan Taste Lab werkt Gastvrij Rotterdam nauw samen met ProVeg International, GreenPro International en Green Leisure Group. In het naastgelegen duurzaamheidspaviljoen: ‘ Dit Smaakt naar Meer!’ worden lezingen en workshops gegeven die ook bij dit onderwerp aansluiten.

Dit Smaakt naar Meer!

Na het succes van voorgaande jaren maakt ook het Dit Smaakt naar Meer! Paviljoen (DSNM! Paviljoen) onderdeel uit van de beurs. Duurzame inspiratie staat hier centraal. In deze 8e jaargang staan exposanten, sprekers en enthousiaste chefs klaar om van het paviljoen een duurzaam succes te maken. Alle beursdagen vinden er in de keuken van het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen inspirerende, culinaire sessies plaats.

Cocktails & Beans paviljoen

Het Cocktails & Beans paviljoen is een collectief platform voor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en daarvan willen leren. Het Cocktails & Beans paviljoen is gerealiseerd door initiatiefnemers Ian Bartos en Jorgos Stein van Barsupport en kent een uitgebreide programmering met o.a. gast barista’s & bartenders die serveren, jammen en spreken.

Wine & Fine Food Paviljoen

In de sfeervolle ambiance van Wine & Fine Food kunnen bijzondere wijnen & delicatessen worden geproefd en worden perfecte wijn-spijscombinaties gepresenteerd. Topgastronomen en wijnprofessionals geven hier masterclasses en proeverijen in het Wijntheater en op de beursvloer staan tal van delicatessen en fine food producten centraal en is een keur aan gerenommeerde wijnhuizen te vinden.

Formule & Franchise Plein

Tijdens de drie beursdagen zullen op het Formule & Franchise Plein franchisegevers zoals Food Franchise Company (Kwalitaria), FHC Formulebeheer (Family), De Beren en O’Tacos en potentiële franchisenemers samengebracht worden door aanbieders van food- en horecaconcepten en -formules.

Op het plein zal ieder deelnemend bedrijf een eigen stand beheren waarin het de ruimte heeft om zichzelf te presenteren. Naast alle stands is er op het plein ook een ruimte ingericht waar deelnemers met hun (potentiële) relaties kunnen netwerken en hun formules verder kunnen toelichten.

Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam: ‘Franchisegevers zijn veelal voortdurend op zoek naar nieuwe ondernemers en willen  zich op zoveel mogelijk relevante podia profileren. Bestaande franchisebeurzen richten zich op meerdere segmenten en het Formule & Franchise Plein is puur gericht op concepten uit de horeca.

Daarnaast is de verwachting dat door de ontwikkelingen rondom de COVID-crisis er de komende periode meer horecapanden op de markt zullen komen die mogelijk ook zeer geschikt zullen zijn voor formules en franchiseketens.’

De Startersstraat

In de Startersstraat is ruimte voor start-ups en scale-ups. Het paviljoen biedt start-ups, scale-ups en andere aanbieders van leuke, relevante en innovatieve producten voor de horeca de kans zich te presenteren.

Wedstrijd Arena

In de Wedstrijd Arena, die gehost wordt door Euro-Toques Nederland, is afgelopen editie onder andere gestreden om Het Glazen Kalf, de Young Chef Awards, Koken met Wild en als kers op de taart, de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or.

Gastvrij Rotterdam Network Event

Iedereen die na de beurs verder wil netwerken, kan op dinsdag 21 september terecht in het Witte de Withkwartier. De badge van de beurs biedt gratis toegang tot dit event.

Melaard heeft er zin in. ‘We zijn er helemaal klaar voor en kunnen niet wachten om onze deuren te openen. Elke beursdag is er zoveel te beleven dat bezoekers naar huis zullen gaan met nieuwe ideeën en inspiratie voor hun bedrijfsvoering.’

Registreren voor bezoek

Bent u een horecaprofessional met liefde voor het vak en passie voor uw gasten? Dan mag u dit gastronomische platform niet missen! Registreer u vandaag nog gratis via www.gastvrij-rotterdam.nl/registreer met de code. Op onze website www.gastvrij-rotterdam.nl vindt u ook de deelnemerslijst en het volledige programma per dag.

Een gastvrij en veilig bezoek

Vakbeurzen zoals Gastvrij Rotterdam vallen onder de zogenaamde 'doorstroomevenementen', waarbij we 1 persoon per 5m2 vloeroppervlakte mogen ontvangen. In de vier beurshallen kunnen we dan nog steeds per dag een paar duizend bezoekers en exposanten samen op een veilige en verantwoorde manier ontvangen. Bij de entree van Ahoy zal aan exposanten en bezoekers gevraagd worden om de QR-code in de CoronaCheck App te laten zien, waaruit blijkt dat men volledig gevaccineerd is, kort geleden hersteld is van corona of een geldige negatieve test via Testen voor Toegang kan overleggen.

Overig nieuws