Paneldiscussie in Studio DE: 'Creëer koffie en theemomenten'

14 januari 2010
Paneldiscussie in Studio DE: 'Creëer koffie en theemomenten'

'Welke trends veroveren de horeca in 2015?' Dat is de centrale vraag in Studio DE. Loek Beeren, eigenaar van The Colour Kitchen in Amsterdam heeft wel een idee; "Ik ben geen koffiemens, dus ik denk dat de toekomst in kwaliteit thee ligt. Zelf drink ik alleen goede darjeeling." De andere panelleden beamen dat er een kwaliteitsslag is gemaakt in warme dranken en dat deze zal doorzetten. Leo van Deutekom van Douwe Egberts stond aan de wieg van de Senseo en denkt dat het 'koffie en theemomentje' steeds belangrijker zal worden. "Meer ritueel." De koffiepot op tafel, even zitten en samen genieten.

*Eenvoud en echtheid*
Annelies Hermsen heeft een eigen ontwerpstudio waar ze zich bezig houdt met productdesign, concepts en fooddesign. Zij ziet ook dat de beleving van koffie verandert. "En ja, duurzaam en maatschappelijk verantwoord horen er nu een beetje bij, maar leg het er niet te dik bovenop. Doe het gewoon, dan straal je het ook uit. Ik denk dat er vooral toekomst is voor eenvoud." Rob Bongers, eigenaar van SteelStuff denkt meer in termen van design. Hij ziet dat er de laatste jaren mooie, moderne interieurconcepten zijn bijgekomen, maar mist het klantcontact. "De buitenkant is er, maar het lijkt alsof zaken gaandeweg hun ziel hebben verloren. Ik pleit dan ook voor echt contact met je gasten." "Authenticiteit en echtheid", ziet Loes Verwijk van Servex ook als speerpunten. "Wees niet bang je te onderscheiden, geef je eigen invulling aan iets simpels als een kopje koffie." Daar moet Loek Beeren even op inhaken: "Ik zit niet te wachten op allerlei extra's. Ga voor kwaliteit, dat is al moeilijk genoeg."


~Barista aan het werk in Studio DE~

*Gouden tip*
Erik Driessen, directeur Foodstep, leidt de paneldiscussie. Hebben de deelnemers nog een gouden tip? Jazeker: Doe meer met thee en schenk vooral aandacht aan de kwaliteit en het ritueel. Biedt de gast een keuze uit meerdere merken en investeer in een barista.

~Horecava 2010 Amsterdam, Natalja Elings~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/paneldiscussie-in-studio-de-creeer-koffie--en-theemomenten/

Overig nieuws