Pieter de Ronde slaagt voor SVH-proef

14 april 2009
Pieter de Ronde slaagt voor SVH-proef

Vrijdag 10 april behaalde Pieter de Ronde de titel SVH Meesterkok. De Ronde, werkzaam bij Restaurant Cour du Nord op het Hof van Saksen te Nooitgedacht, toonde volgens de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef zijn kunnen op meesterlijk niveau. Met het behalen van de hoogste graad van bekwaamheid voor koks wordt Pieter de Ronde de 125ste SVH Meesterkok van Nederland.

De Ronde legde de proef af in Restaurant Cour du Nord, onderdeel van het Hof van Saksen te Nooitgedacht. De Commissie Meesterproef bestond uit SVH Meesterkok Cees Helder, SVH Meesterkok Michel van Riswijk, werkzaam bij Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek te Lutte en secretaris Jasper van Almenkerk.

Na het tekenen van 'De code van Eer' startte de commissie met de proef. In de ochtend werd De Ronde onderworpen aan een reeks van vragen die betrekking hadden op zijn managementvaardigheden, zijn visie op de Nederlandse keuken en het op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in zijn vakgebied. In aansluiting op de rondleiding volgde een zeer mooie lunch waarbij de commissie koos voor drie verschillende voor-, hoofd- en nagerechten van de à la carte kaart. Onder leiding van Pieter de Ronde werd in de keuken zeer gedisciplineerd gewerkt. Het bedrijf vraagt met zijn uitgebreide à la carte kaart veel van de organisatorische talenten van de chef-kok.

Het meesterlijk diner was opgebouwd uit producten en ingrediënten passend bij dit jaargetijde. De overgang van winter naar voorjaar maakte het diner zeer spannend omdat veel voorjaarsproducten nog maar mondjesmaat verkrijgbaar zijn. Toch wist Pieter de Ronde een zeer mooi diner te presenteren, voorzien van bijpassende wijnen die deel uitmaakten van de meesterproef. Na een intensieve dag bepaalde de Plaatselijke Commissie Meesterproef dat Pieter de Ronde geslaagd was voor zijn proef. Op een nader te bepalen tijdstip zal de inauguratie plaatsvinden. De Ronde krijgt dan op feestelijke wijze de versierselen uitgereikt die bij de titel SVH Meesterkok horen.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/pieter-de-ronde-slaagt-voor-svh-proef/

Overig nieuws