Het duurzame vleesalternatief van ME-AT the alternative, de plantaardige dochter van Vion, dat dit jaar bekroond is op de 'Anuga Taste Innovation Show', is op geen enkele manier inferieur aan een entrecôte.
Kan een plantaardige steak echt concurreren met een runderentrecôte, zelfs voor kritische fijnproevers? De Plantrecôte© van de Vion-dochter ME-AT the alternative maakte dit jaar op de Anuga zoveel indruk op experts dat de jury van internationale vakjournalisten en marktonderzoeksanalisten de volledig plantaardige steak opnam in de 'Taste Innovation Show'.
Het hoogtepunt: de Plantrecôte©, een alternatieve eiwitbron op basis van tarwe en erwten, heeft zowel hetzelfde uiterlijk als dezelfde authentieke textuur als een echte entrecôte. Het geheim hierachter is een innovatieve 2D-technologie van Vion, die het mogelijk maakt om twee texturen in één vleesalternatief te combineren en de vetrand van de steak, die cruciaal is voor entrecôte-kenners, te veranderen in een ervaring op zich. De Plantrecôte© maakte ook indruk op de kritische vleesliefhebbers in de smaaktest - vooral met zijn textuur.
"Het feit dat er meer dan 2.200 producten waren om uit te kiezen in deze competitie en dat onze Plantrecôte© een van de winnaars is en is opgenomen in de 'Hall of Fame' maakt ons bijzonder trots," zegt Milos van Moorsel, business development manager Plant-Based bij Vion. "Innovatie is een pijler van de duurzaamheidsstrategie van Vion en dit begint conceptueel met de meer diverse eiwitselectie voor consumenten", legt van Moorsel uit.
Productgegevens:
Plantrecôte© is een alternatieve eiwitbron op basis van tarwe en erwten.
- 100 procent veganistisch
- 100 procent plantaardig
- Laag in verzadigde vetzuren
- Rijk aan eiwitten
- Bron van vezels
- Gemakkelijk te bereiden op de grill en in de pan
- Nutriscore A
- Lage zoutconcentratie (1 procent)
Alle plantaardige alternatieven zoals de plantrecôte kunnen op verzoek van de klant geproduceerd worden met vitamine B12 of ijzer. Hierdoor is het niet nodig om deze essentiële bouwstenen voor de stofwisseling als voedingssupplement in te nemen bij het volgen van een veganistisch dieet. Het product is ook verkrijgbaar als huismerk of onder het merk Plantrecôte© als standaardproduct of promotieproduct voor Duitse levensmiddelenwinkels en discountwinkels.
Vion
Vion is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en verkoopondersteunende- en vertegenwoordigingskantoren in zestien landen. In 2022 behaalde Vion met 12.000 werknemers een omzet van 5,3 miljard euro.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.