Pop-up restaurant C’est Ça in Utrechtse Domtoren

Auteur: redactie
Events 21 juni 2024
Pop-up restaurant C’est Ça in Utrechtse Domtoren

Restaurant C’est Ça strijkt van 27 tot en met 30 juni neer in de Domtoren. Hiermee viert chef-kok Raoul Witteman het 17,5 jarig bestaan van zijn restaurant in Wittevrouwen en het feit dat het icoon van de stad na een jarenlange restauratie uit de steigers komt. Het popup-restaurant maakt onderdeel uit van ‘De Dom pakt uit!’, een reeks activiteiten waarmee Utrecht Marketing het einde van de restauratie viert.

Op elf meter hoogte krijgen de gasten een verrassingsmenu van vijf gangen voorgeschoteld. De zestig plekken die dagelijks beschikbaar zijn, waren binnen een minuut uitverkocht. Koken in de Domtoren vindt Witteman heel speciaal: “Ik kan niet wachten op dit bijzondere weekend. Als geboren Utrechter weet ik als geen ander hoeveel de Dom voor velen betekent. Ongelofelijk hoe snel het uitverkocht was. Dat ik in daar mag gaan koken vind ik echt zo waanzinnig.’’

Chef-kok Witteman is geen onbekende met pop-uprestaurants. Zo bouwt hij jaarlijks tijdens de appeloogst Boerderij Slagmaat om tot restaurant, hield hij in oude Tivoli aan de Oudegracht een ijsdiner met vriend Roberto Gelato én kookte hij op de gloednieuwe brouwvloer van vandeStreek bier nog voordat de ketels er stonden.

Na vijf jaar verscholen te zijn geweest achter steigerdoek komt de Dom dit jaar uit de steigers en krijgt Utrecht haar icoon terug. De restauratie wordt aan het einde van de zomer afgerond. Dat wordt het hele jaar door feestelijk gevierd. Onder de noemer ‘De Dom pakt uit!’ organiseert Utrecht Marketing een reeks aan activiteiten, waar alle Utrechters aan kunnen deelnemen.  

Daarnaast organiseert de gemeente Utrecht op 9 november - op Sint Maarten, het feest van het licht - een opleveringsmoment, waarbij de nieuwe verlichting van de Domtoren met kleur en speciale effecten wordt onthuld.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws