Na een grondige verbouwing opent Beers&Barrels vandaag een nieuwe locatie in Central Plaza aan de Weena in Rotterdam. Een hotspot waar naast diverse bieren en een hoog kwalitatief aanbod aan (dry-age) vleesgerechten, ook cocktails en vega(n) gerechten op de kaart staan.
Met de opening van Beers&Barrels Rotterdam geeft horecagroep Restaurant Company Europe (RCE), waar Beers&Barrels onder valt, een nieuwe invulling aan het opvallende hoekpand aan de Weena. “De afgelopen maanden is ontzettend hard gewerkt om een te gekke nieuwe plek te creëren, waar zowel bierliefhebbers als échte cocktail-lovers zich thuis zullen voelen,” vertelt Sandra van Halderen (CEO RCE).
Stoer, verfijnd en volwassen
De vierde Beers&Barrels locatie is naar eigen zeggen dan ook geen ‘gemakkelijke’ copy-paste van de drie bestaande Beers&Barrels locaties in Utrecht en Breda. De horecaformule onderging de afgelopen tijd een grote restyling, waarmee aan het robuuste Beers&Barrels een meer verfijnde en volwassen laag werd toegevoegd. Ook het logo en de huisstijl is compleet vernieuwd. Rotterdam is daarmee de eerste locatie met deze vernieuwde stijl. Van Halderen vervolgt: “Natuurlijk heeft ook Rotterdam het herkenbare, stoere Beers&Barrels DNA. Zo vindt de gast er naast de vertrouwde taptafels, kleinere tapbooths waaraan men in meer intieme setting zelf bier kan tappen en mogen eyecathers als de dry-age kasten en de iconische barrel room niet ontbreken. Daarnaast zijn we heel trots op onze speakeasy cocktailbar ‘the Serpent’, waar we waanzinnige cocktails gaan schenken. Heel sfeervol, met botanische invloeden en écht even anders dan onze vaste Beers&Barrels gasten gewend zijn.”
Bredere doelgroep
Met de restyling wil Beers&Barrels een bredere doelgroep gaan aanspreken. De tijd van stereotype focus op bierpullen en vlees laten ze achter zich. Ook als je geen bierdrinker bent of als je zin hebt in een smakelijk vega(n) gerecht, is Beers&Barrels Rotterdam volgens henzelf een plek voor lunch, een uitgebreid avondje dineren of een gezellige after-work borrel tot in de late uurtjes.
Drink and thrive
Op de menukaart zijn goedgevulde share platters, smakelijke burgers, roasted chicken en ambachtelijke dry-age vleesgerechten zoals tomahawk en côte de boeuf te vinden. Voor niet-meatlovers is er ruime keuze uit vis, vega en vegan gerechten.
Met de ‘taptafels’ biedt Beers&Barrels een beleving voor een personeelsuitje of een avond bijkletsen met vrienden.
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.