Restaurant De Machinist open in Delfshaven

9 maart 2010
Restaurant De Machinist open in Delfshaven

In de voormalige Machinisten-school van de Rotterdamse wijk Delfshaven huist sinds kort Restaurant De Machinist, onderdeel van de nieuwe kennis-, kunst- en cultuurfabriek van de stad. "In Delfshaven zitten veel creatievelingen. Maar zodra ze afgestudeerd zijn, verlaten ze de wijk of de stad," vertelt directeur Karin Yntema. "Met De Machinist willen we ze een eigen plek geven. We bieden een bedrijfsverzamelgebouw met alle faciliteiten op creatief gebied. Natuurlijk hoort daar ook een grand café en restaurant bij."

*Oesters met Chablis*
"Met het grand café en restaurant richten we ons zowel op de mensen die in De Machinist werken als de bewoners van Delfshaven. Maar ook mensen van daarbuiten. Denk aan studenten en medewerkers van het Erasmus MC," zegt Karin Yntema. Ze heeft haar sporen verdiend als general manager bij het befaamde Hotel New York in Rotterdam. In 2008 benaderde projectontwikkelaar Kristal haar om De Machinist te gaan leiden. "Ze zochten iemand die er de laagdrempelige sfeer van Hotel New York kon neerzetten. Ik vond het wel wat om na zestien jaar weg te gaan. Maar toen ik het pand betrad, was ik om. Dit gebouw uit de jaren veertig heeft een ziel."

Vanaf 7 maart kunnen gasten er terecht voor koffie met taart of een smakelijke bal van kalfsgehakt, maar ook voor luxe oesters en een glas chablis.

~Sanny Visser~

Overig nieuws