Restaurantketen Wagamama voor 590 miljoen euro overgenomen

Auteur: redactie
Restaurantketens Economie 13 oktober 2023
Restaurantketen Wagamama voor 590 miljoen euro overgenomen

Restaurantketen Wagamama krijg een nieuwe eigenaar. De fast-casualketen voor Aziatische gerechten was in handen van The Restaurant Group, dat het nu verkoopt aan Apollo Global Management. Deze Amerikaanse investeerder legt 590 miljoen euro neer voor Wagamama.

Wagamama heeft negen vestigingen in Nederland en is te vinden in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. The Restaurant Group betaalde in 2018 nog zo’n 650 miljoen om de keten in te lijven, maar in de afgelopen jaren waren er de nodige problemen. Eind vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat Wagamama op de rand van faillissement stonden.

Zo ver kwam het uiteindelijk niet, maar The Restaurant Group heeft dus inmiddels wel besloten afscheid te nemen van de keten. Onlangs verkocht het Britse horecaconcern, dat in het Verenigd Koninkrijk ruim vierhonderd restaurants en cafés in zijn portefeuille heeft, ook de ketens Frankie & Benny’s en Chiquito. Dit besluit werd ingegeven door kritiek van aandeelhouders en investeerders op het management en de winstgevendheid van het bedrijf.

Apollo Global Management is een grote investeringsmaatschappij die actief is in veel verschillende sectoren. In de afgelopen jaren werd onder meer ook de Amerikaanse restaurantketen Qdoba ingelijfd.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws