Na een langdurig ziekbed is woensdagavond de Eindhovense restaurateur Leo van Eeghem overleden. Hij werd 66 jaar. De gevierde gastheer overleed aan complicaties na hartklachten. Hoewel Van Eeghem in 2004 de scepter overdroeg aan zijn dochter Ingrid, gold hij nog steeds als hèt gezicht van restaurant De Karpendonkse Hoeve. Met echtgenote Leidy nam hij de gelegenheid in 1974 over en binnen vijf jaar kreeg hij de begeerde Michelinster, die na dertig jaar nog steeds straalt.
Naast de Hoeve opende hij in 1984 het vliegveldrestaurant Belved'air, wat hij in 1996 inruilde voor Van Eeghem Catering, waar hij tot aan zijn ziekbed dagelijks te vinden was. Daarnaast was hij lang voorzitter van de Alliance Gastronomique en van de sector restaurants van de Koninlijke Horeca Nederland. Eerder was hij, op zijn 27e, directeur van hotel Tsilveren Seepaerd, dat in 1971 afbrandde.
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/restaurateur-van-eeghem-overleden/
Restaurateur Van Eeghem overleden
26 maart 2009