Rookverbod: Klink moet duidelijkheid scheppen

5 januari 2010
Rookverbod: Klink moet duidelijkheid scheppen

CDA en PvdA willen dat minister Ab Klink van Volksgezondheid zo snel mogelijk duidelijkheid schept over het rookverbod voor de horeca. Doordat onvoldoende duidelijk is wanneer wel en niet mag worden gerookt heeft al circa de helft van alle kroegbazen de asbakken weer op tafel gezet.

"Dit is een hele slechte ontwikkeling. Hoe langer dit duurt, hoe moeilijker het wordt om de wet te handhaven. De minister moet eindelijk eens een knoop doorhakken", zegt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester.

Ook het CDA-Kamerlid Cisca Joldersma maant de minister tot spoed. "Het beeld ontstaat dat er niet meer gehandhaafd wordt. Ondernemers en klanten waarschuwen elkaar als er inspecteurs langskomen." Vorig jaar schrapte minister Klink tijdelijk de handhaving van het rookverbod bij eenmanszaken nadat de rechtbank tot twee maal toe horecabazen in het gelijk had gesteld. Tegelijkertijd laat de bewindsman onderzoeken of een ventilatiesysteem wellicht ook afdoende zou werken, waardoor gasten weer in de horeca zouden mogen roken. Eind maart wordt de uitkomst van dat onderzoek verwacht.

~De RestaurantKrant, Lunchroom, De CafeKrant, Sanny Visser~

Overig nieuws