Roy Pelgrim Neelrands beste sommelier

1 april 2009
Roy Pelgrim Neelrands beste sommelier

Roy Pelgrim is uitgeroepen tot beste sommelier van Nederland, zo heeft het Genootschap van Sommeliers bekendgemaakt. De maître-sommelier van restaurant Cordial in Oss behaalde de titel tijdens de wedstrijd Trophée Ruinart dat onlangs plaatsvond in de Restaurant De Echoput in Hoog Soeren. Door het behalen van de nationale titel, wordt Pelgrim afgevaardigd namens Nederland naar de internationale kampioenschappen voor sommeliers in Chili.

In totaal streden twintig topsommeliers uit heel Nederland om de titel. Ze werden getest op hun theoretische en praktische wijnkennis. Uiteindelijk stond Pelgrim samen met Martijn Verkerk van De Nederlanden in Vreeland en Jan-Willem van der Hek van De Limonadefabriek in Streefkerk in de finale. De drie kregen de opdracht om fouten uit een wijnkaart te halen. Ook moesten ze in één keer een magnum champagne in zestien flûtes uitschenken. De vakjury onder voorzitterschap van René van Heusden maakte de winnaar bekend.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/roy-pelgrim-neelrands-beste-sommelier/

Overig nieuws