Samenwerking Michelingids en TheFork is live

Auteur: Thijs Jacobs
Michelin 6 maart 2020
Samenwerking Michelingids en TheFork is live

Door een samenwerking met de MICHELINGIDS kunnen gasten vanaf vandaag eenvoudig 4.000 van de 14.000 MICHELINGIDS restaurants vinden en reserveren via TheFork website en app. Hiermee breidt TheFork haar aanbod aan kwalitatieve restaurants over de hele wereld uit. De reserveerbare MICHELIN 2020 selectie op TheFork bestaat uit 229 restaurants in Nederland, waarvan twee 2-sterren, dertig 1-ster, 148 Plate en 49 Bib Gourmand restaurants.

In december kondigden TheFork en de MICHELINGIDS een samenwerking aan. Vandaag wordt de eerste stap in deze samenwerking zichtbaar voor consumenten. De 29 miljoen bezoekers die iedere maand TheFork raadplegen, kunnen via TheFork website en app met één klik bij sterrenrestaurants reserveren. Het aanbod van MICHELIN wordt hiermee voor gasten nog beter toegankelijk. 

De MICHELINGIDS selectie op TheFork is te vinden door middel van speciale banners, filters en labels. Daarnaast hebben gasten de mogelijkheid hun zoekresultaat te filteren op verschillende categorieën binnen MICHELIN, zoals de bekende sterren Bib Gourmand en Plates. De content van de MICHELIN selectie op TheFork zal volgens de regels van MICHELIN worden weergegeven. Denk hierbij aan informatie over het restaurant, de sfeer, de historie en de verschillende factoren die door een inspecteur van MICHELIN zijn beoordeeld.

Hoogwaardige selectie binnen het aanbod

‘’We zijn blij om de gebruikers van TheFork het beste van twee werelden te bieden: aan de ene kant de unieke en hoogwaardig samengestelde selectie van de MICHELINGIDS en aan de andere kant de kracht van TheFork community met miljoenen gepassioneerde consumenten. Met de MICHELIN selectie op TheFork komen wij nog een stap dichter bij onze missie om iedere gast te helpen bij het vinden van het juiste restaurant tegen de beste prijs. Deze samenwerking stelt ons in staat om bij een breed internationaal publiek, de historische savoir-faire van de MICHELINGIDS te promoten. Deze toonaangevende gids biedt consumenten al 120 jaar lang de beste, onafhankelijke en meest betrouwbare informatie over kwalitatief hoogstaande restaurants. Tegelijkertijd is er altijd respect voor lokale regio’s en tradities en promoten zij het werk van gepassioneerde chefs’’, verklaart Bertrand Jelensperger, senior vice president Tripadvisor Restaurants en CEO TheFork.

Overig nieuws