Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één

Auteur: redactie
Opening 16 mei 2024
Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één

Vrijdag 17 mei opent Soulkitchen officieel de deuren. Gelegen in een historisch pand in het hart van Amsterdam is Soulkitchen meer dan alleen een restaurant; het is een levendige mix van een restaurant en het nachtleven. Bij Soulkitchen is er geen sprake van een twilight zone tussen het diner en het nachtleven - na het dessert kunnen gasten direct door en dansen terwijl zij op dezelfde locatie blijven.

De naam Soulkitchen is een homage aan de klassieke discotheek die in de jaren negentig op dezelfde locatie gevestigd was, maar in 2003 haar deuren sloot. “De naam sluit mooi aan bij dit nieuwe concept” aldus Sander Groet, een van de initiatiefnemers van Soulkitchen. “We zijn super enthousiast over dit concept omdat we echt iets nieuws toevoegen aan het Amsterdamse uitgaansleven. Ons doel is om een plek te creëren waar je (lang) kunt dineren en daarna kunt  dansen. We merken dat veel mensen na het eten graag nog uit willen gaan, maar vaak geen zin hebben om zich te verplaatsen of te moeten wachten tot 1 uur ’s nachts, wanneer de meeste clubs vol beginnen te stromen. Voor deze groep zijn wij vanaf nu de perfecte spot.”

Soulkitchen is voor fijnproevers die willen genieten van smakelijke gerechten geïnspireerd door de Nikkei cuisine - een mix van Peruaanse en Japanse culinaire tradities. Ook beschikt Soulkitchen over een uitgebreid cocktail menu met unieke cocktails als de verfrissende Show Me Love met lychee likeur en basilicum, en de Sakura Old Fashioned met Nikka whisky.

Alessandro Ledda, chef: “Bij het creëren van het menu voor Soulkitchen wilde ik de meest verse en gedurfde smaken die ik heb leren kennen uit Japan en Peru samenbrengen. Van het beheersen van de kunst van sushi tot het perfectioneren van Ceviche en tiraditos, beide keukens fascineren mij enorm. Elk gerecht in mijn keuken is een weerspiegeling van de technieken die ik heb geleerd en de smaken die ik heb ervaren in deze landen. Daarnaast heb ik door samen te werken met getalenteerde Japanse en Peruaanse chef-koks in wereldsteden als Londen, Spanje en Amsterdam mijn culinaire repertoire verder verrijkt.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws