Studenten bedenken gezondste kroket

30 maart 2010
Studenten bedenken gezondste kroket

Om jeugd bekender te maken met gezond voedsel heeft het ROC Mondriaan in Den Haag op initiatief van de Brabantse topkok Cas Spijkers een landelijke competitie ontwikkeld: bedenk het gezondste en lekkerste recept van Nederland. Ashley in 't Hout uit Leiden, leerling horeca-assistent bij ROC Mondriaan in Den Haag heeft samen met haar twee medestudenten Bas Pronk uit Zoetermeer en Vera Pronk uit Scheveningen de gezondste kroket van Nederland bedacht.

*Prijs*
De prijs bestaat uit een reis naar Frankrijk waar de studenten een week lang meedraaien met het driesterrenrestaurant van de Franse topkok Paul Bocuse in Lyon.

*Chicken Greenroll*
Twintig teams hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd. De kroket moest natuurlijk gezond zijn, maar ook de smaak en de prijs/kwaliteit-verhouding waren belangrijk. Het winnende team koos voor een ragout van gegrilde kip, ui, prei, doperwtjes, munt en een parneerlaagje. Andere kroketten hebben tussen de 185 en 240 calorieën, die van de 'Chicken Greenroll' slechts 144.

*Lunchroom*
De nieuwe 'Chicken Greenroll' wordt in productie genomen bij de lunchroom van Paviljoen Doen, het leerbedrijf van ROC Mondriaan waar Ashley, Bas en Vera de kroket bedachten. De lunchroom is te vinden aan de Dunne Bierkade 35 (hoek Paviljoensgracht) in Den Haag. Vanaf 1 juni staat de kroket op het lunchmenu.


~Nienke Duimelaar~

Overig nieuws