De restaurants ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Noble in ’s-Hertogenbosch zijn toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest, waarmee tevens het jubileumjaar werd afgesloten, op maandagavond 27 november in de statige villa van Dorset in Borne heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Willem Dankers en Kitty Leurink hebben alle Alliance leden genoten van een verrassende, culinaire en feestelijke avond en zijn de nieuwe leden verwelkomt binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa.
Restaurant ‘t Amsterdammertje
‘t Amsterdammertje onder leiding van chef-kok en eigenaar Andre Gerrits staat bekend om zijn moderne, pure en eerlijke gerechten met een klassieke basis. In de prachtige monumentale oudhollandse boerderij in Loenen aan de Vecht worden gasten door middel van culinaire gerechten uit de internationale keuken meegenomen over de hele wereld. In december 2010 is ’t Amsterdammertje bekroond met een Michelinster.
Restaurant Noble
Noble in ’s-Hertogenbosch is het restaurant van Edwin Kats. De chef-kok en eigenaar neemt u mee tijdens een eigentijdse ontdekkingstocht langs het beste wat de internationale keuken te bieden heeft. Het restaurant zit in een stijlvol pand met een zeer rijk culinair verleden, op de grens van de stad en de natuur. Noble is door Michelin in 2016 bekroond met een ster.
Jonge en enthousiaste ondernemers
Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met deze aanwinsten. "Geweldig twee van deze twee vakbroeders, met prachtige huizen bij onze club te krijgen" aldus Van Gulick.
Nederland en België
Alliance Gastronomique telt nu 39 leden. Van de 39 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.
50-jarig bestaan
Dit jaar heeft de Alliance Gastronomique hun 50-jarig jubileum gevierd. De aftrap van het jubileumjaar werd gegeven op 9 maart jl. bij De Bokkedoorns in Overveen. Leden, oud-leden en relaties waren in grote getalen bijeengekomen om dit jubileum te vieren.
In april zijn alle leden afgereisd naar Brugge voor een culinair weekend en de gasten hebben in de verschillende seizoenen kunnen genieten van de drie Supernovae evenementen die door het hele land heen zijn georganiseerd. En alsof dat nog niet genoeg was, hebben alle leden ter ere van het jubileum speciale acties gehad. Kortom, het was een feestelijk jubileumjaar.